x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Stelistii nu mai sunt suspendati

Stelistii nu mai sunt suspendati

27 Mar 2004   •   00:00

Abdicarea lui Mircea Sandu de la deciziile luate pe 15 martie in cadrul Adunarii Generale a FRF atrage de la sine si nevalidarea noului Comitet Executiv.

Doua decizii importante in privinta LPF s-au luat la Adunarea Generala a FRF: trecerea comisiilor sub tutele FRF si inlocuirea celor doi reprezentanti ai Diviziei A din Comitetul Executiv.

COMISIILE. Atunci cand Mircea Sandu a anuntat propunerea venita din parte cluburilor Dinamo, Rapid, FC National, Gloria, Poli AEK, FC Brasov si Sportul Studentesc de mutare a comisiilor Ligii la Federatie, Dumitru Dragomir nu se afla in sala. Era pe hol si cineva i-a spus despre ce se discuta inauntru. A revenit la locul lui si a facut precum un leu turbat. Era prea tarziu. S-a trecut la vot si, cu majoritate de voturi, s-a aprobat masura. In urmatoarele zile, seful LPF a trecut la contraatac. A facut memoriu la ANS si a dat in judecata FRF, reclamand incalcarea regulamentelor si a statutelor.

COMITETUL. A doua lovitura primita de Dragomir a reprezentat-o intrarea in Comitetul Executiv a lui Ioan Becali si Cornel Dinu, reprezentantii lui Rapid si Dinamo. Acestia ii inlocuiau astfel pe Valentin Alexandru si pe Alina Popescu. „Adunarea Generala a LPF care i-a desemnat pe acestia a fost condusa de Cristian Bivolaru, nu de presedintele LPF, asa cum prevede statutul", a atacat Mitica. A doua zi, in noua formula, la propunerea lui Ioan Becali, s-a hotarat ca stelistii Dorinel Munteanu, Mirel Radoi, Florentin Dumitru si Nicolae Dica sa fie suspendati pe timp nelimitat de la prima reprezentativa, pentru ca nu s-au prezentat la lot la actiunea Cipru.

SCHIMBAREA. Dupa reactia dura a lui Dragomir, Mircea Sandu chiar a amenintat cu desfiintarea LPF. Timp de o saptamana s-a declansat un veritabil razboi al declaratiilor, pigmentat cu epitete gen „marioneta", „hot", „samsari", „soareci". Cu toate acestea, cel care a facut pasul inapoi a fost tocmai Mircea Sandu. „Modificarile de statut trebuie sa parcurga anumite etape procedurale pentru a indeplini conditiile regulamentare. Astfel se respecta atat legile tarii, cat si statutele noastre", si-a justificat capitularea Mircea Sandu.

CONCLUZIA. Strangerea de mana dintre cei doi conducatori ai fotbalului romanesc a dus la anularea deciziilor din 15 martie. Comisiile au ramas, cel putin pana la finele campionatului, tot in subordinea LPF, iar aprobarea noii componente a Comitetului Executiv, cu Ioan Becali si Cornel Dinu, este lovita de nulitate. Prin urmare, si masurile luate de acesta in 16 martie. Astfel, hotararea prin care cei patru stelisti erau suspendati de la echipa nationala nu mai sta in picioare.
Florin Gongu


„In Comitetul Executiv raman in continuare Alina Popescu si Valentin Alexandru. Automat, suspendarea stelistilor de la echipa nationala nu mai este valabila."
Dumitru Dragomir, presedinte LPF

„Componenta Comitetului Executiv aprobata in 15 martie este legala. Ea nu mai trebuie aprobata de tribunal, pentru ca doar Adunarea Generala poate decide in acest sens."
Cornel Dinu, Dinamo

×
Subiecte în articol: sport