x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Ştiinţa" visează cu ochii deschişi

"Ştiinţa" visează cu ochii deschişi

de Dragos Stoica    |    Mario Morcov    |    04 Aug 2007   •   00:00
"Ştiinţa" visează cu ochii deschişi
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/

Instalaţi pe prima poziţie a clasamentului după prima etapă, oltenii nu vor să mai părăsească fotoliul de lider. Căpitanul Dorel Stoica a declarat că echipa sa va juca la victorie, in timp ce antrenorul gazdelor, Ionuţ Popa, spune că Universitatea e favorită.

Instalaţi pe prima poziţie a clasamentului după prima etapă, oltenii nu vor să mai părăsească fotoliul de lider. Căpitanul Dorel Stoica a declarat că echipa sa va juca la victorie, in timp ce antrenorul gazdelor, Ionuţ Popa, spune că Universitatea e favorită.

Victoria la scor din prima etapă, 4-0 cu Farul, a infierbăntat minţile oltenilor. Deşi n-au fost creditaţi cu şanse la ocuparea locurilor de cupe europene in acest sezon, componenţii Universităţii spun că vor da peste cap calculele hărtiei.

SIGUR. Ca şi inainte de inceperea sezonului, cel mai ferm jucător in declaraţii a rămas căpitanul Dorel Stoica. "La Iaşi vom juca la victorie. Veţi vedea că nu ne mai dăm jos din podul clasamentului. O să conducem cu 2-0 la pauză, ca să stăm liniştiţi şi apoi să căştigăm la un scor căt mai mare. Jocul cu Farul nu a fost o intămplare. Nu puteam bate cu 4-0 din nimereală. A fost mai greu pănă am deschis scorul, deoarece era primul meci, dar apoi totul a demonstrat că avem valoare". Aceeaşi stare de spirit a impărtăşit-o şi nou-venitul Andrei Prepeliţă, care a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti ai Craiovei in prima etapă: "Mergem la Iaşi să căştigăm. Ne dorim să facem un meci bun in urma căruia să obţinem cele trei puncte. Nu va fi uşor, dar putem să invingem. Iaşiul joacă foarte bine acasă şi ei işi doresc să căştige, după ce au pierdut in prima etapă. Personal, nu mă interesează ce se spune despre noi. Clasamentul este dat de echipe, de modul cum joacă fiecare, iar noi vom demonstra in teren că ne merităm poziţia de lideri". Pentru meciul de la Iaşi, Florin Cioroianu nu va conta pe serviciile lui Ionuţ Luţu şi Valerian Gărlă, ambii fiind trimişi la satelitul Primăvara din liga a IV-a, nefiind incă puşi la punct cu condiţia fizică. De asemenea, Ciprian Tănasă, accidentat uşor in prima etapă, va evolua la Iaşi, fiind aproape refăcut şi Florin Costea.

Ţelul lui Bornescu

Portarul Universităţii, Mircea Bornescu, s-a arătat increzător că se va intoarce de la Iaşi fără gol primit. "Va fi un meci greu, pentru că Poli este tare pe teren proriu, insă noi ne dorim foarte mult să rămănem lideri şi după această etapă. Sper să ne intoarcem la Craiova cu alte trei puncte. Noi ne dorim să căştigăm meci de meci, să ne facem punctele dorite şi atunci nu vom cobori din clasament. In ceea ce mă priveşte, sunt sigur că voi ţine poarta imaculată şi după această rundă. Forţa Craiovei stă in unitatea grupului. Suntem cu toţii dornici de afirmare şi vrem să readucem Craiovei faima tradiţională, iar acest sezon este numai inceputul. Trebuie să avem şi puţin noroc, să avem continuitate in rezultate şi totul va fi bine. Suporterii Universităţii merită să vadă performanţă la această echipă", a declarat Bornescu.

×
Subiecte în articol: sport