x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

13 Iun 2009   •   00:00

13 iunie 2009



HANDBAL FEMININ
În această seară (ora 20:00, în direct la Sport.ro), Sala Polivalentă din Bucureşti găzduieşte manşa a doua a barajului de calificare la Campionatul Mondial, dintre România şi Belarus. Învingătoare în tur cu 32-31, fetele pregătite de Radu Voina au prima şansă de calificare la turneul final programat în decembrie, în China. Cu această ocazie, FRH va organiza o festivitate de retragere oficială din echipa naţională a jucătoarelor Luminiţa Dinu şi Steluţa Luca. Nu este exclus ca Luminiţa Dinu chiar să joace câteva minute în meciul cu Belarus, în funcţie şi de evoluţia scorului, ceea ce i-ar permite să ajungă la 200 de meciuri în echipa naţională.

DINAMO
Preşedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, nu îl consideră pe Mircea Rednic principalul vinovat pentru ratarea titlului, responsabilitatea fiind împărţită între acţionari, staff-ul tehnic şi jucători. "Vom discuta săptămâna viitoare situaţia echipei şi a antrenorului Mircea Rednic. Nu Rednic a pierdut acest campionat, ci Dinamo l-a pierdut. El este sub contract cu Dinamo şi este antrenorul echipei. Mă abţin să spun ce şanse are să mai rămână şi în sezonul viitor", a declarat Badea. Acţionarul Vasile Turcu i-a cerut în mod repetat lui Rednic demisia după ratarea titlului, dar tehnicianul a precizat că aşteaptă o decizie a Consiliului de Administraţie.

PENESCU, TOT ÎN AREST

Patronul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, rămâne în arest, după ce, ieri, Tribunalul Argeş i-a respins cererea de eliberare sub control judiciar. Înainte de a cere pentru a patra oară eliberarea în instanţă, Penescu a fost dus la DNA Piteşti unde i s-a prezentat materialul de urmărire penală. La DNA au mai fost citaţi, ieri, Cristian Mincă, preşedintele clubului FC Argeş, Gheorghiţă Pieca, administratorul firmei PIC şi al clubului FC Argeş, dar şi fostul şef al OPC Argeş, Cristian Libertatu. Magistraţii au judecat şi plângerile lui Aurelian Bogaciu şi Marcel Lică împotriva măsurilor preventive. Tribunalul Argeş a respins ambele plângeri. (Elly Cîrstea)

GAZ METAN
Preşedintele echipei Gaz Metan Mediaş, Ioan Horoba, a depus memoriu la FRF pentru judecarea cazului echipei FC Argeş, în speranţa că, în cazul unui verdict contra argeşenilor, echipa sa ar evita retrogradarea. "Prin acest memoriu, care l-am depus şi la FRF şi la Ligă, cerem să se clarifice cât mai repede soarta noastră. Îmi pare rău pentru cei de la Piteşti, dar cred că Mediaşul merită să rămână în prima ligă. Dacă se va dovedi că rezultatele lui FC Argeş au fost manipulate, atunci echipa piteşteană trebuie să fie retrogradată. Noi încă avem speranţe să ne salvăm", a declarat oficialul lui Gaz Metan. Verdictul final va fi dat în cursul săptămânii viitoare.

×
Subiecte în articol: sport argeş