x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Stoichita paraseste Constanta

Stoichita paraseste Constanta

10 Iul 2004   •   00:00

Cariera lui Mihai Stoichita la Farul Constanta a durat putin peste doua saptamani!

La 24 iunie, antrenorul ajungea la o intelegere pe doi ani cu patronul Gheorghe Bosanceanu. Joi, 8 iulie, dupa ce Farul pierdea "amicalul" cu Sportul Studentesc, 0-2, Stoichita s-a hotarat sa renunte la "marinari", anuntandu-si mai intai secunzii despre intentiile sale.

RUPTURA. "Urmeaza sa mai port in aceasta seara o ultima discutie cu patronul Gheorghe Bosanceanu si presedintele Marcel Lica, dar mai mult ca sigur am incheiat conturile cu Farul", a declarat ieri-dimineata fostul selectioner al Armeniei. De partea cealalta, presedintele clubului, Marcel Lica, a confirmat si el iminenta ruptura: "Este adevarat ca Mihai Stoichita m-a contactat si am purtat o convorbire mai lunga pe aceasta tema. Il voi lasa sa se linisteasca si urmeaza sa discutam si cu domnul Bosanceanu. Imi este greu sa spun ceva acum despre aceasta situatie", a declarat Lica.

EVENIMENTE. Totusi, Stoichita a condus si antrenamentul de ieri-dimineata al Farului, desfasurat la Brasov, dupa care s-a refugiat in linistea vilei sale de la Predeal, unde locuieste in aceasta perioada impreuna cu familia. Luni, el trebuia sa plece impreuna cu echipa sa intr-un turneu de noua zile pe litoralul bulgaresc de la Albena. Surse apropiate gruparii de la Litoral sustin ca patronul Gheorghe Bosanceanu, care in urma cu aproximativ 10 zile se de-clara incantat de numele noului antrenor, este total impotriva plecarii lui Mihai Stoichita, pe care a incercat aseara sa-l faca sa se razgandeasca.

PERFORMANTA

"Decizia pe care am luat-o nu are nici o legatura cu salariul sau primele asupra carora ma pusesem de acord cu cei din conducerea clubului. Aceste aspecte sunt secundare pentru mine. Nu se poate antrena unde nu se vrea performanta" - Mihai Stoichita

MOTIVE

Mihai Stoichita s-a aratat profund dezamagit de intorsatura pe care au luat-o lucrurile din momentul in care ajunsese la intelegerea pe doi ani cu Farul. "Decizia pe care am luat-o nu are nici o legatura cu salariul sau cu primele asupra carora ma pusesem de acord cu cei din conducerea clubului. Aceste aspecte sunt secundare pentru mine. Sunt probleme mult mai profunde, ca transferul de jucatori, obiective si dorinta de a se depasi conditia. Orice sacrificiu as putea sa fac, insa nu pot antrena la o echipa unde nu se urmareste performanta cu orice pret. Eu mi-am facut totusi datoria in aceste zile. Jucatorii sunt foarte bine pregatiti din punct de vedere fizic, pentru ca s-a lucrat foarte bine in acest stagiu montan", a explicat Stoichita motivele care au stat la baza iminentei sale despartiri de Farul Constanta.
×
Subiecte în articol: sport stoichita