x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Stranieri - Romanii invadeaza Rusia

Stranieri - Romanii invadeaza Rusia

27 Iul 2004   •   00:00

In urma cu trei ani, ex-rapidistul Daniel Chirita a deschis drumul in Rusia, semnand pentru Zenit Sankt Petersburg, echipa la care joaca si acum, fiind pe primul loc in clasament.

Au urmat numerosi jucatori romani, piata din Rusia fiind tentanta mai ales din punct de vedere financiar.

SEMNATI. In aceste zile, nu mai putin de trei fotbalisti romani se afla in Rusia pentru a-si gasi echipe. Fost jucator la Steaua, Nana Falemi a semnat un contract cu Dinamo Moscova, echipa ce ocupa locul 10 in campionat. Gruparea din Ghencea nu va primi nici un ban, Falemi terminandu-si contractul cu Steaua. Erik Lincar si-a gasit si el un angajament tot la o echipa din capitala Moscovei, la FK Moscova, fosta Torpedo Metallurg, locul 7 in prima divizie, grupare ce a incercat sa-l achizitioneze pe Marian Aliuta in iarna. Acesta din urma ar fi avut posibilitatea sa ajunga totusi in Rusia in cazul in care stelistul Adrian Neaga ramanea la Alania Vladikavkaz, antrenorul francez Rolland Courbis dorind mai multi fotbalisti romani.

PROBE. In fine, fostul rapidist Valeriu Bordeanu sustine probe de joc la Kuban Krasnodar, echipa ce se afla pe penultimul loc in prima liga. Aseara, ex-giulesteanul urma sa primeasca raspunsul daca va ramane sau nu in Rusia. (Paul Andone)

PRECEDENTE

In prima divizie a campionatului Rusiei, jucatorii romani au foarte multa cautare. Astfel, in acest moment, la Zenit St. Petersburg, liderul campionatului, evolueaza Daniel Chirita, la Torpedo Moscova, Cristian Dancia, iar la Spartak Moscova este o adevarata legiune romana, formata din Adrian Iencsi, Gabriel Tamas si Florin Soava. In sezonul trecut, in Rusia au mai jucat si alti romani: Nae Stanciu la Anji Machazkala, Cristi Tudor la Alania sau Raul Marincau la Uralan Elista. In schimb, numerosi alti fotbalisti au sustinut probe de joc, dar nu au convins.

×
Subiecte în articol: sport Rusia