x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Stratagemă de iarnă

Stratagemă de iarnă

de Dragos Stoica    |    Mario Morcov    |    06 Noi 2009   •   00:00
Stratagemă de iarnă

Anunţată ca sigură, mutarea meciurilor de acasă la Severin nu este decât ultima soluţie la care Adrian Mititelu vrea să recurgă, în caz că autorităţile nu-şi vor respecta acordul de finanţare semnat înaintea acestui campionat.



Adrian Mititelu nu mai este la fel de sigur că ideea mutării la Severin a partidelor de pe teren propriu ale Universităţii este la fel de inspirată ca în momentul apariţiei sale. După ultimele reacţii ale suporterilor olteni de toate vârstele din Cetatea Băniei, patronul este mai degrabă tentat să ajungă la o nouă înţelegere cu autorităţile, prin care să-şi poată recupera banii investiţi în renovarea Stadionului "Ion Oblemenco", cu precădere a tribunei oficiale, a vestiarelor şi a terenurilor de antrenament.

După ce conducerea craiovenilor a făcut public faptul că a ajuns la un acord cu Primăria Severin privind disputarea partidelor de pe teren propriu pe "Municipalul" mehedinţean, reacţiile suporterilor l-au pus pe gânduri pe Mititelu.

Miting spontan la Craiova

Intrat în urmă cu câteva zile în direct la o emisiune la un post tv local, finanţatorul a admis că locul Universităţii este la Craiova, dar că este nevoit să caute soluţii pentru a depăşi actualul moment economic mai delicat. În timpul transmisiunii, în faţa postului tv craiovean unde se realiza emisiunea s-au strâns imediat aproximativ 60 de membri ai galeriei Universităţii, care au protestat din nou faţă de o eventuală mutare. În aceste condiţii, patronul Universităţii le-a transmis în ultimele zile pe diferite căi autorităţilor locale că nu va lua cu echipa din localitate dacă acestea îşi vor respecta acordul prin care s-au angajat în vară să contribuie la bugetul echipei de fotbal cu un milion de euro anual, până ce investiţia recunoscută de trei milioane de la "Ion Oblemenco" va fi recuperată.

4 ani şi jumătate au trecut de când Adrian Mititelu a devenit finanţatorul Universităţii Craiova, preluând clubul de la Dinel Staicu

Severinul dă 800.000 de euro!
Ideea ca Universitatea să joace partidele de acasă la Severin nu i-a aparţinut lui Mititelu, ci autorităţilor locale mehedinţene. Cum Stadionul "Municipal" se află la finalul unui amplu proces de renovare, urmând ca în cursul anului viitor să fie dotat şi cu o instalaţie de nocturnă, Primăria a hotărât să-l reinaugureze în această toamnă prin cea mai atractivă partidă care poate avea loc pe meleaguri olteneşti, între "Ştiinţa" şi Dinamo. Cunoscând problemele dintre Mititelu şi Consiliul Local din Craiova, primarul Constantin Gherghe a supralicitat imediat, propunându-i patronului să aducă echipa la Severin pentru meciurile de pe teren propriu, urmând să aibă toate cheltuielile asigurate. Mai mult, Primăria ar urma să verse anual în contul echipei şi suma de 800.000 de euro, ceea ce ar reprezenta echivalentul a trei din contractele celor mai bine plătiţi jucători.

×
Subiecte în articol: sport