x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tenebrele "afacerii" Ionel Danciulescu

Tenebrele "afacerii" Ionel Danciulescu

14 Iul 2004   •   00:00
Tenebrele "afacerii" Ionel Danciulescu

Neconcordantele aparute in jurul transferului la Nantes al atacantului dinamovist Ionel Danciulescu ies la iveala pe zi ce trece. O sursa foarte apropiata gruparii dinamoviste ne-a dezvaluit motivele reale ale intreruperii negocierilor cu partea franceza.

MIHAI IGIROSANU, MARIAN STEFAN

Acestea s-au intrerupt deoarece conducerea "canarilor" ar fi refuzat categoric sa-i ofere lui Giovanni Becali, impresarul jucatorului, un comision de 300.000 de dolari. Dar neregularitatile au inceput in octombrie 2003, cand Ionel Danciulescu si-a negociat prelungirea contractului cu Dinamo. Atunci a rasarit si acea clauza de 1.000.000 de dolari, pe care conducerea "cainilor" a aruncat-o cu nonsalanta sub nasul presei.

HARTIE. Pentru a-l determina pe Danciulescu sa ramana in continuare in Stefan cel Mare, directorul executiv al "cainilor", Cristian Borcea, i-a promis verbal anul trecut ca in cazul unei oferte din strainatate, care va atinge pragul de 1.000.000 de dolari, va primi imediat "unda verde". Ulterior, promisiunea a fost concretizata printr-o hartie adaugata la contract, despre care se spune insa ca ar fi fost un document nedatat si neinregistrat la forurile fotbalistice interne, FRF si LPF. In aceste conditii, respectiva clauza de reziliere a contractului nu reprezinta nimic. Ea nu exista.

NEGOCIERI. A doua problema dezvaluita de sursa respectiva a aparut la negocierile purtate la Nantes, in biroul presedintelui Jean-Luc Gripond, de procuratorul Ioan Becali si Ionel Danciulescu. Dupa ce, in proportie de 99%, datele transferului fusesera puse la punct, discutiile au fost intrerupte brusc dintr-un motiv des intalnit in fotbalul romanesc. Se pare ca Becali i-a solicitat lui Gripond un comision de 300.000 de dolari, suma refuzata categoric de liderul gruparii de pe malul Atlanticului. In acel moment, asa cum a relatat si presa franceza zilele trecute, Becali a parasit impreuna cu Danciulescu locul negocierilor, moment in care atacantul a izbucnit in lacrimi, dezamagit de turnura pe care o luasera evenimentele.

SUMA. In fine, aceleasi surse sustin ca partile batusera palma pentru o suma de 1.800.000 de euro, adica 2.300.000 de dolari. Rezulta de aici o diferenta de 1.300.000 de dolari fata de milionul de "verzisori" comunicat oficial de conducerea lui Dinamo, in frunte cu Nicolae Badea si Cristian Borcea. Conducere care a negociat in paralel si aducerea unui inlocuitor pentru Danciulescu in persoana brasoveanului Mugurel Buga. Tratativele au intrat insa in impas in momentul in care suma ceruta de oficialii de sub Tampa s-a ridicat la 800.000 de dolari. FC Nantes ar vrea sa il aduca pe Ionel Danciulescu in locul atacantului Marama Vahirua, care va fi cedat gruparii OGC Nice.

NEPRICEPERE

"Impresarii lui Ionel Danciulescu ar vrea un contract pe trei ani, insa presedintele Gripond s-a dovedit neindemanatic in materie de transferuri. Dupa ce l-a ratat pe Robert Budzinsky, incearca sa il aduca pe Danciulescu, dar si acest transfer ar putea sa nu se realizeze" - Site-ul nantesfoot.com

TRANSFER
Aflata pe lista "pierderilor prevazute", plecarea lui Ionel Danciulescu la Nantes continua sa fie un subiect important pentru conducerea lui Dinamo. Cristi Borcea insista pe langa presedintele Nicolae Badea sa reia negocierile cu cei de la Nantes, pentru ca Danciulescu sa devina, incepand cu data de 5 august, jucatorul "canarilor". Borcea doreste sa se deplaseze in Franta, pentru a renegocia cu presedintele Jean-Luc Gripond transferul atacantului. Dar inainte de aceasta, directorul executiv ar dori sa dea o fuga pana la Brasov, acolo unde echipa se afla cantonata de doua zile. Motivul il reprezinta Tames, Alistar si Vlad Munteanu, care trebuie sa-si prelungeasca intelegerile cu clubul pana la finele acestei saptamani. Altfel risca sa fie plimbati putin pe la echipele "satelit".
×
Subiecte în articol: sport dolari