x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tricolorii se antrenează pe plajă

Tricolorii se antrenează pe plajă

de Mihai Igirosanu    |    Marius Mihalcea    |    25 Mar 2009   •   00:00
Tricolorii se antrenează pe plajă
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact images

Adrian Mutu, Cristian Săpunaru şi Ovidiu Petre au ratat primul antrenament susţinut de echipa naţională pe stadionul Farul din Constanţa. Ieri dimineaţă, câţiva jucători au efectuat o scurtă şedinţă de pregătire pe plaja din spatele hotelului Rex din Mamaia.



Meciul România - Serbia este programat sâmbătă seară, de la ora 20:45, fiind transmis în direct de Antena 1. Mutu şi Săpunaru au fost menajaţi de selecţionerul Victor Piţurcă, fiind învoiţi la primul antrenament, ei ajungând în cantonament de la Mamaia abia luni seară, târziu. La rândul său, Ovidiu Petre se resimte după accidentarea uşoară suferită în meciul susţinut de Steaua la Piteşti, în ultima etapă din Liga 1. Ieri dimineaţă, alături de preparatorul fizic, Victor Hexan, la antrenamentul susţinut pe plajă au ieşit doar şase jucători, Bănel Nicoliţă, Răzvan Cociş, Ciprian Marica, Dorin Goian, Gigel Bucur şi Costel Pantilimon. După-amiază, întreg lotul, inclusiv Adrian Mutu, a efectuat al doilea antrenament pe stadionul din Constanţa.

MUTU A UITAT IMNUL
Vedeta tricolorilor, Adrian Mutu şi mijlocaşul sârb Zdravko Kuzmanovici, ambii legitimaţi la Fiorentina, au prefaţat meciul pe care naţionalele celor două ţări îl vor disputa sâmbătă seară într-un interviu inedit, faţă în faţă, acordat site-ului oficial al grupării din Florenţa. Duelul dintre Mutu şi Kuzmanovici, în secţiunea specială "Duelli Viola" a site-ului violachannel.tv, începe cu cei doi jucători cântând în paralel imnurile României şi Serbiei. Din păcate, Mutu a picat testul, încurcând una dintre strofele imnului naţional, înlocuind versul "În care te-adânciră barbarii de tirani!" cu "În care s-adânciră şi cruzii tăi barbari". Apoi, Mutu i-a transmis colegului său un mesaj: "Kuzmanovici, stai liniştit, nu ar trebui să-ţi faci nici o speranţă pentru acest joc". "Adrian, vreau să-ţi spun că Serbia este mai puternică, vom veni fără frică şi vom învinge", a răspuns Kuzmanovici. Rugaţi să ofere un pronostic, Mutu a anticipat un 2-0 pentru trupa lui Piţurcă, în vreme ce mijlocaşul sârb a mizat pe un succes cu 5-0 al echipei pregătite de Radomir Antici. Într-o conferinţă de presă, selecţionerul Serbiei a prefaţat întâlnirea cu România. "Vrem nu numai să obţinem un rezultat bun, ci să ne pregătim şi pentru viitor. Cel mai mare handicap pentru România va fi lipsa lui Chivu, dar asta nu înseamnă că echipa va fi mai slabă. Am pregătit mulţi jucători români şi sunt foarte talentaţi, dar acum sunt sub presiune, deoarece meciul pentru ei este unul de a fi sau a nu fi. S-a ajuns la jumătatea calificărilor şi totul depinde numai de noi", a afirmat tehnicianul sârb.

Mutu, la Real?

Atacantul naţionalei, Adrian Mutu, va părăsi mai mult ca sigur formaţia AC Fiorentina la finalul sezonului, notează site-ul violaplanet.it. "Nu este o decizie de ultimă oră, dar în ultima perioadă unele mici evenimente au dus la această supoziţie... La fel ca şi vara trecută, atacantul născut în Călineşti a luat legătura cu procuratorul său, Alessandro Moggi, pentru a-i găsi o echipă la care să joace din sezonul următor. Mutu, care nu mai are relaţii bune cu mulţi dintre componenţii vestiarului Fiorentinei, a fost cel care a cauzat ruptura dintre mulţi fotbalişti şi antrenorul Cesare Prandelli. Tehnicianul italian este persoana vinovată că a cheltuit prea mult, vara trecută, pentru ca jucătorul român să rămână la clubul viola, grupare care se înţelesese pentru cedarea sa la AS Roma, în iulie 2008", precizează violaplanet.it. Potrivit sursei citate, Mutu ar putea ajunge la Bayern München sau la Real Madrid.

Între Dragutinovici şi Subotici

Cu o singură excepţie, garnitura de start a Serbiei în jocul de la Constanţa va fi aceeaşi ca în partida câştigată de plavi, scor 3-1, pe terenul Austriei, în toamna anului trecut. Modificarea va surveni în compartimentul defensiv, unde Radomir Antici nu-l mai are la dispoziţie pe Aleksandar Lukovici. Integralist în meciul de la Viena, jucătorul legitimat la Udinese a rămas în afara lotului pentru confruntarea cu "tricolorii" din cauza unei accidentări. Această absenţă nu are însă darul de a-l îngrijora pe selecţionerul Serbiei, care are la îndemână două soluţii mai mult decât viabile pentru înlocuirea lui Lukovici: Ivica Dragutinovici (34 de ani ), de la FC Sevilla, şi Neven Subotici (20 de ani - foto), de la Borussia Dortmund.

Doi jucători extrem de valoroşi, dintre care Antici îl va alege probabil pe primul, avantaj de experienţa superioară datorată atât vârstei, cât şi statutului de debutant al lui Subotici.

Astfel, primul "11" al Serbiei va fi: Stojkovici - B. Ivanovici, Vidici, Dragutinovici, Obradovici - Krasici, D. Stankovici, Milijas, M. Jovanovici - Zigici, Pantelici.

"Am urmărit Serbia în aceste preliminarii şi nu numai. Este o echipă bună, dar nu de speriat, aşa cum s-a spus în ultimele zile"
Victor Piţurcă - selecţioner România

×
Subiecte în articol: sport mutu