x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Turneul de la Adelaide: Linda Noskova o învinge pe principala favorită și va juca prima finală a carierei

Turneul de la Adelaide: Linda Noskova o învinge pe principala favorită și va juca prima finală a carierei

de Redacția Jurnalul    |    07 Ian 2023   •   13:40
Turneul de la Adelaide: Linda Noskova o învinge pe principala favorită și va juca prima finală a carierei
Sursa foto: Facebook Linda Nosková

Revelația începutului de sezon în tenisul mondial este jucătoarea cehă Linda Noskova (102 WTA), care va juca în finala turneului australian de la Adelaide, după ce a învins-o surprinzător pe principala favorită, tunisiana Ons Jabeur, cu 6-3, 1-6, 6-3 și s-a calificat în prima finală din carieră.

Pentru Noskova (18 ani) va fi prima finală din carieră, ea urmând să avanseze aproape 50 de locuri, în cazul în care nu va câștiga ultimul act cu bielorusa Aryna Sabalenka, favorita numărul doi a turneului, obținând cea mai bună clasare a carierei.

O eventuală reușită în finală o poate propulsa în top 50, până pe un virtual loc 43.

Linda Noskova a venit din calificări și a obținânut în fața lui Jabeur a doua victorie în Top 10 a săptămânii. În drumul spre prima sa finală WTA, Noskova nu numai că a învins-o pe Jabeur, numărul 2 mondial, pe Daria Kasatkina, numărul 9 WTA, și pe Victoria Azarenka, fostă lider mondial, dar a reușit și să salveze mingi de meci în două dintre victoriile sale, prima dată împotriva Annei Kalinskaya în primul tur al calificărilor și din nou împotriva Azarenkăi.

Aflată la a doua sa semifinală WTA, Noskova a obținut un break timpuriu în primul set, suficient pentru a se impune la a patra minge de set, cu 6-3.

Jabeur a luat un time-out medical la sfârșitul setului al doilea având probleme la partea inferioară a spatelui. Cu toate acestea, și-a adjudecat jocul cu un categoric 1-6, ducând meciul în decisiv.

Jucătoarea cehă nu s-a lăsat însă impresionată și a salvat primul game, pe propriul serviciu, în care fusese condusă cu 0-40. Noskova a profitat apoi de câteva inexactități al principeli favorite și-a fructificat șansa, făcând break pentru un avantaj de 3-1, suficient pentru a câștiga apoi la a doua minge de meci.

Noskova a venit la Adelaide cu doar două victorii în Top 100 în tânăra sa carieră. Ea a ridicat acest număr la opt și va încerca să obțină o a treia victorie în Top 10 și primul ei trofeu din carieră, duminică, în finala împotriva Sabalenkăi.

 

×
Subiecte în articol: linda noskova prima finală