x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Turul Frantei - Evadare de 130 km

Turul Frantei - Evadare de 130 km

12 Iul 2004   •   00:00

Etapa a opta a Turului Frantei, desfasurata intre Lamballe si Quimper (168 km), a fost animata de o evadare desfasurata de-a lungul a 130 de kilometri.

EVADARE. Imediat dupa primul sprint intermediar al zilei, 4 ciclisti s-au desprins de pluton, 3 dintre acestia, germanul Ronny Scholz (Gerolsteiner), italianul Matteo Tosatti (Fassa Bortolo) si danezul Jacob Piil (CSC) conducand pana spre final. Cei trei si-au adjudecat cele doua sprinturi intermediare ramase si cele 4 catarari ale etapei, avand un avantaj de 6 minute.

FINISH. Cei 3 au fost ajunsi din urma cu 10 kilometri inainte de final, imediat urmand o cazatura in pluton, provocata de un caine care a patruns pe sosea. Victoria de etapa i-a apartinut celui care castigase si primul sprint intermediar, norvegianul Thor Hushovd (Credit Agricole), urmat de Kim Kirchen si Erik Zabel. Lider in clasamentul general ramane francezul Thomas Voeckler (Brioches La Boulangere), in timp ce noul purtator al tricoului verde, al celui mai bun sprinter, este australianul Robbie McEwan (Lotto-Domo). (Ionut Paduraru)

×
Subiecte în articol: sport