x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tweety, interzis pe stadioane până în 2013

Tweety, interzis pe stadioane până în 2013

de Veronica Micu    |    24 Oct 2008   •   00:00
Tweety, interzis pe stadioane până în 2013

Suporterul stelisat Cătălin Iordan, zis Tweety, care a agresat, în urmă cu un an, un cameraman al TVR are interdicţie de a intra pe stadioanele din România până în 2013.



ULTRAJ. Potrivit Jandarmeriei Bucureşti, Cătălin Iordan a fost introdus în baza de date cu suporteri care au interdicţia de a intra pe arenele sportive din România. Măsura a fost luată în urma deciziei Tribunalului Bucureşti de interzicere a accesului pe stadioane până în 2013 care a fost comunicată, joi, instituţiei, potrivit Mediafax. În prezent, Cătălin Iordan are cea mai mare perioadă de interdicţie de a intra pe stadioanele din România. Recent, preşedintele Ligii Suporterilor Rapidişti, Gigi Corsicanu, a primit interdicţie de doi ani de a intra pe stadioane. În luna mai, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat definitiv pe suporterul stelist Cătălin Iordan la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, în cazul lovirii cameramanului TVR Robert Cristea, înaintea unui meci Steaua-Dinamo din urmă cu un an. Instanţa a admis atunci apelul Parchetul Judecătoriei Sectorului 6 şi a dispus condamnarea lui Cătălin Iordan la închisoare pentru tulburarea ordinii publice şi ultraj, cu suspendarea executării pedepsei şi interzicerea unor drepturi timp de cinci ani, cum ar fi intrarea pe stadioanele din Capitală. De asemenea, instanţa l-a obligat pe acesta la cheltuieli judiciare de 20.000 de lei către stat şi 1.000 de lei către cameramanul agresat. Totodată, Iordan trebuie să îi plătească despăgubiri cameramanului de aproximativ 20.000 de lei.

VIOLENŢĂ. Cameramanul de la TVR Robert Cristea a fost lovit de suporteri cu lanţuri peste picioare înaintea derbiului Steaua - Dinamo din aprilie 2007. Acesta a nimerit în mijlocul unui grup de suporteri stelişti, care au încercat să îl împiedice să filmeze, l-au lovit cu lanţuri la picioare şi i-au lovit şi camera de filmat. În urma acestor incidente, Cătălin Iordan a fost acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, lovire şi alte violenţe. În baza de date a Jandarmeriei sunt înregistraţi în prezent 2.996 de suporteri care au comis diferite fapte de huliganism pe stadioanele din ţară, au deteriorat sau distrus scaunele din stadioane, au escaladat gardurile care delimitează terenul, au aruncat cu obiecte sau petarde pe stadioane sau au participat la conflicte între suporteri. Totodată, 124 de suporteri au interdicţie, pe anumite perioade de timp, să mai intre pe arenele sportive din ţară. Dintre aceştia, 24, majoritatea suporteri ai echipelor Steaua, Rapid, Gloria Bistriţa, FC Vaslui şi Gloria Buzău, au primit interdicţii pe perioade cuprinse între şase şi 12 luni de la începutul meciurilor din Campionatul 2008-2009.

×
Subiecte în articol: sport suporteri