x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "U" CRAIOVA - "Am albit pentru Craiova"

"U" CRAIOVA - "Am albit pentru Craiova"

de Mario Morcov    |    10 Noi 2008   •   00:00
"U" CRAIOVA - "Am albit pentru Craiova"

Dincolo de statutul incontestabil de legendă în viaţă a rockului românesc, Cristi Minculescu este unul dintre cei mai mari fani ai formaţiei din Bănie. Acum, când Craiova pare să-şi fi regăsit blazonul şi identitatea, vocalul formaţiei Iris pariază pe Universitatea, pe care o vede cucerind campionatul în următorii trei ani.



  • Jurnalul Naţional: Cristi, cum te simţi când vii la Craiova?
Cristi Minculescu: E o senzaţie greu de descris. Pentru mine, e cel mai frumos oraş din lume. De fiecare dată când vin aici mă cuprinde nostalgia. Am avut mulţi prieteni, unii au plecat afară, alţii s-au dus, oraşul s-a schimbat, dar a rămas cel puţin un lucru: echipa de fotbal, despre care eu cred că este cea mai frumoasă formaţie din fotbalul românesc după al doilea război mondial.

  • Ce te leagă de Universitatea?

Absolut totul! Toată viaţa mea şi dincolo de ea! Uită-te la mine, am albit pentru Craiova! Fără glumă, acum trei ani, când a retrogradat, am albit în câteva săptămâni mai rău decât în zece ani. M-am simţit pierdut atunci.

  • Cum ţi se pare acum echipa?

Am avut mare noroc cu copiii ăştia extraordinari care sunt acum în lot. Sincer, eu le prevăd un viitor extraordinar. Dacă nu pleacă nimeni de la echipă, Craiova va câştiga tot în trei ani! Ăsta este visul meu, să văd Universitatea evoluând în Liga Campionilor. În rest, nu m-a supă-rat decât egalul de acasă cu Otopeni, când am pierdut două puncte pe mâna asistentului Monica Rigo. Problema e totuşi că nu am avut noi 3-1 înainte, dar să nu-l mâniem pe Dumnezeu, pentru că după victoria de la Buzău am ajuns pe locul 3.

  • Rişti un pronostic pentru campionatul în curs?

Văd Craiova sus de tot la finalul turului. Universitatea nu va mai pierde nici un meci, inclusiv în dubla de foc cu Rapid şi Steaua, aşa că va petrece iarna cel puţin pe locul 4, dacă nu cumva mai în faţă. Îmi place echipa, îmi plac jucătorii, în frunte cu Florin Costea şi Găman. Aş vrea să văd mai multe de la Mihai Dina, despre care cred că poate mult mai mult. Totodată, îmi plac foarte mult Wobay şi Gângioveanu.

Dedicaţie

În urmă cu trei ani, pe vremea când Universitatea a retrogradat în Liga a 2-a după 42 de ani petrecuţi pe prima scenă, Iris a scos un album intitulat "Iris Maxima", a cărui denumire a fost inspirată de renumele echipei din anii '80. "Nu vom privi în urmă, la amintiri cu triste ploi, şi n-am crezut degeaba că ploaia asta e pentru voi, doar voi în lumea asta aţi căutat visul din noi" sunt câteva dintre versurile melodiei care dă titlul discului. "Când am scos acest album, Universitatea tocmai ajunsese neverosimil în Divizia B şi am simţit nevoia să exprim ceea ce simţeam atunci. În plus, am avut mereu în minte şi cuvintele celebrului imn al lui Liverpool, You'll never walk alone, care a fost şi el o sursă de inspiraţie pentru melodia dedicată echipei de fotbal", a explicat Cristi Minculescu. În prezent, Cristi Minculescu vine la stadion de fiecare dată când se află la Craiova în ziua în care Universitatea are meci de campionat: "Sper să le port mai mult noroc pe viitor. Îmi vine în minte un meci cu Ceahlăul, terminat 0-0, după ce arbitrii ne-au furat de ne-au rupt", a mai comentat vocea rockului românesc.

×
Subiecte în articol: sport craiova