x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "U" CRAIOVA - Balaci pariază pe olteni

"U" CRAIOVA - Balaci pariază pe olteni

de Dragos Stoica    |    Mario Morcov    |    12 Noi 2008   •   00:00
"U" CRAIOVA - Balaci pariază pe olteni

Fosta mare glorie a clubului din Bănie crede că elevii lui Napoli nu vor mai pierde până la iarnă, urmând ca Universitatea să se califice în "sferturile" Cupei şi să termine turul pe podium.



Parcursul Craiovei din ultima perioadă nu l-a surprins pe managerul general al oltenilor, Ilie Balaci, care nu concepe ca Universitatea să nu-şi continue marşul triumfal şi în partida de azi din Cupa României de la Piteşti, unde "Ştiinţa" va întâlni Pandurii Târgu-Jiu, cu începere de la 20:30, în direct la Antena 1. "Nu mă gândesc decât la calificarea mai departe în Cupă. Nu cred că vom avea probleme cu Pandurii. Suntem mai buni decât gorjenii şi, în plus, ei se gândesc mai mult la campionat, să-şi rezolve situaţia din clasament, nu să meargă mai departe în Cupă. Sunt convins că vom câştiga acest meci", a spus Balaci.

OPTIMISM
Oficialul s-a arătat încrezător şi în perspectiva ultimelor trei etape de campionat, mai ales că Universitatea se găseşte în prezent pe ultima treaptă a podiumului. "Vom întâlni Rapid, Steaua şi FC Vaslui, deci vom avea parte de trei meciuri de foc. E drept, acum important este să trecem de Cupă, dar sunt sigur că vom ieşi bine din toate aceste dispute. Sunt convins că vom face sărbătoare după fiecare joc, iar la iarnă mare chef. Echipa are valoare şi maturitate să gestioneze momentul prielnic în care se află." Totodată, Balaci a pus prestaţiile sub aşteptări din ultimele meciuri ale oltenilor pe seama presiunii de la vârful clasamentului: "Nu poţi fi mereu cu zâmbetul pe buze. Să ţinem cont de tinereţea lor, nu sunt tot timpul concentraţi. La vârsta lor, le fuge gândul şi la alte lucruri, dar nu trebuie să îngrijoreze pe nimeni starea asta, e normală. A apăsat asupra lor şi presiunea locului trei. Şi cu Otopeni, şi la Buzău ştiau că urcă pe ultima treaptă a podiumului".

Şase convocaţi

Victor Piţurcă a decis să cheme la lotul cu care va aborda turneul de pregătire din luna decembrie, din Oman, nu mai puţin de şase jucători din lotul Ştiinţei. Aceştia sunt Mircea Bornescu, Ovidiu Dănănae, Andrei Prepeliţă, Valerică Găman, Dorel Stoica şi Florin Costea. Dintre aceştia, nu este exclus ca ultimii trei să fie convocaţi săptămâna viitoare la partida amicală pe care naţionala României o va disputa miercuri cu Georgia pe Stadionul Dinamo. În ceea ce priveşte turneul din Oman, acesta va începe la 15 decembrie, urmând să mai participe, în afara reprezentativei ţării gazdă, şi naţionalele din Iran şi Costa Rica.

Beldeanu şi-a luat viteză

Un alt fost fotbalist al "Craiovei Maxima", Aurică Beldeanu, este entuziasmat de prestaţia formaţiei din Bănie din acest sezon. Mai mult decât atât, fostul mijlocaş al Universităţii din anii ’70-’80 a afirmat că visează la cucerirea unui nou titlu de campioană de către olteni. "Nici n-aş şti cum să mă comport dacă Ştiinţa va ieşi campioană la vară. Ar fi ceva extraordinar! Sincer, am şi uitat bucuria acelor vremuri. Dacă vezi Universitatea campioană, poţi să şi mori! Să participăm aşa devreme în Liga Campionilor ar fi o reuşită fantastică pentru club, pentru oraş, pentru toată lumea care iubeşte această echipă. În ceea ce mă priveşte, dacă văd un meci al Universităţii de Liga Campionilor, pot să dau colţul! Sigur, mai este mult până departe, dar nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla. Trebuie să o luăm pas cu pas şi să batem acum Rapid şi Steaua în partidele consecutive de campionat pe care le vom avea la Craiova", a spus Beldeanu.

×
Subiecte în articol: sport