x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "U" Craiova - Razboi cu Bucurestiul

"U" Craiova - Razboi cu Bucurestiul

de Mario Morcov    |    06 Oct 2005   •   00:00
"U" Craiova - Razboi cu Bucurestiul

Satula de exodul fotbalistilor olteni la formatiile din Capitala, conducerea nou-infiintatei SC Univ. Stiinta Fotbal Craiova SA a trecut in statutul societatii ca jucatorii echipei nu mai pot fi transferati la Steaua, Dinamo sau Rapid.

PRECEDENT. Plecarile in masa ale fotbalistilor craioveni spre Bucuresti au inceput in 1998, cand Trica a fost transferat la Steaua in contul unei datorii de un milion de dolari pe care Universitatea o avea catre fostul finantator, George Constantin Paunescu. O alta mutare importanta a venit in 2001, cand golgeterul Claudiu Niculescu a fost dat pe gratis la Dinamo de Gigi Netoiu. La nici un an, Netoiu, aflat in conflict deschis cu suporterii, a plecat la Dinamo cu nu mai putin de 14 jucatori. Un nou scandal a izbucnit in februarie 2004, cand Rada si Stancu au plecat la Rapid prin intermediul firmei Becali & Popescu. Totul a culminat in 2005, cand Plesan (foto), Guso, Daouda, Moti si I. Iordache au fost vanduti la pachet de patronul Dinel Staicu la Dinamo, inainte de finalul sezonului, in care Universitatea a si retrogradat.

INTERDICTIE. Un alt punct al noului statut prevede ca impresarii care au intermediat vanzarile fotbalistilor olteni in Capitala, aluzie clara la Ioan Becali, nu mai au voie sa reprezinte interesele jucatorilor decat cu acordul clubului.

×
Subiecte în articol: sport