x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "U" Craiova - Steaua - Miroase a praf de pusca

"U" Craiova - Steaua - Miroase a praf de pusca

de Dragos Stoica    |    Mario Morcov    |    08 Dec 2006   •   00:00
"U" Craiova  -  Steaua - Miroase a praf de pusca

Oltenia cu sufletul la gura. Elevii lui Stefan Stoica vor sa termine anul cu o victorie in fata egalei lui Olympique Lyon, patronul Adrian Mititelu anuntand deja o prima record de 50.000 de dolari in cazul unui succes.

Oltenia cu sufletul la gura. Elevii lui Stefan Stoica vor sa termine anul cu o victorie in fata egalei lui Olympique Lyon, patronul Adrian Mititelu anuntand deja o prima record de 50.000 de dolari in cazul unui succes.

Dupa un an de purgatoriu in esalonul secund, Bania respira iar aerul tare al intalnirilor cu rivalele istorice. Primul meci adevarat de pe "Ion Oblemenco" le-a scos in cale oltenilor tocmai pe Dinamo, iar copiii antrenati in august de Ovidiu Stanga au cazut victima propriilor slabiciuni, in fata unei echipe care a demonstrat in aceasta toamna ca poate specula fiecare sfert de ocazie.

AVERTIZATI. Avizati de performanta Stelei de la Lyon, unde "militarii" au scos un punct pe terenul celei mai in forma echipe din grupele Ligii Campionilor, elevii lui Stefan Stoica par motivati la maximum si de prima de 50.000 de dolari pe care Adrian Mititelu a anuntat ca o va pune la bataie in cazul unui succes. "Steaua a facut doua meciuri foarte bune, primul cu Timisoara, iar cel de-al doilea cu Olympique Lyon. Pana acum, ei au avut adevarate serii de cate doua partide reusite, pentru ca apoi sa vina altele doua mai slabe. Sa speram ca aceasta statistica se va respecta si duminica seara. Oricum, noi vom face tot posibilul sa-i impiedicam sa le iasa jocul. Am mare incredere in copiii cu care lucrez si cred ca acesti baieti sunt pe drumul cel bun", a spus ieri antrenorul Universitatii, Stefan Stoica.

LOT VALID. Pentru prima oara de la inceperea actualei editii de campionat, oltenii vor avea la dispozitie intregul lot de jucatori, singura exceptie numindu-se Madalin Ciuca, accidentat inca de pe vremea cand Universitatea evolua in Liga a II-a. Acelasi lucru este valabil si in cazul "militarilor", fiind insa posibil ca Olaroiu sa nu recurga la serviciile lui Victoras Iacob, accidentat chiar in meciul tur cu Universitatea, disputat la Bucuresti. "Pentru Universitatea ar fi foarte importanta o victorie cu Steaua", a spus Stoica.

ACUZATII
"Am tacut pana acum, dar cele doua infrangeri pe care le-am avut in ultimele opt etape au venit si ca urmare a faptului ca cei de la Bucuresti au sesizat ca incercam sa scoatem capul. Ca atare, ne-au trimis niste arbitraje ca sa ne mai opreasca, deoarece au vazut ca Universitatea are valoare"
  • Stefan Stoica, antrenor "U" Craiova

    CONFLICT
    "O parte a presei locale sustine ca lotul de care dispunem nu are valoare. Nu sunt altceva decat rautati. Noi avem oferte pentru foarte multi dintre jucatori, dar va asigur ca nu va pleca nimeni de la echipa. Gata, s-a terminat, Craiova nu mai este pepiniera nimanui, s-au dus acele vremuri"
  • Ion Geolgau, presedinte "U" Craiova
  • Conspiratie?
    De la instalarea lui Stefan Stoica, craiovenii nu au pierdut decat doua partide, acasa cu Poli Timisoara, cand oltenilor le-au lipsit nu mai putin de opt titulari, si la Arad, cu UTA. Antrenorul "Stiintei" s-a referit si ieri la aceste meciuri, declarand ca au existat si alte cauze pentru esecurile echipei sale: "Am tacut pana acum, dar sa stiti ca cele doua infrangeri au venit dupa ce cei de la Bucuresti s-au sesizat ca avem valoare, ca ridicam capul si de teama au trimis arbitraje care sa ne opreasca. Nu e pentru prima oara cand Craiova se confrunta cu aceasta problema, la fel a fost si pe vremea cand eu eram tanar jucator la Universitatea. Aceste lucruri trebuie sa-i intareasca pe jucatori".
    Stoica: "Nu am nevoie de transferuri in iarna!"
    Antrenorul Craiovei, Stefan Stoica, a afirmat ieri, intr-o conferinta de presa, ca nu are nevoie de fotbalisti noi in vederea intaririi lotului in pauza de iarna. "Vom face o echipa de top cu ceea ce avem! Universitatea este mai unita ca niciodata si nimeni nu se va apropia de noi. Nu stiu cum pot unii afirma despre niste jucatori ca nu au valoare, atata timp cat in noua meciuri au obtinut cinci victorii, doua egaluri si doua infrangeri, aducand zece puncte din deplasare! Va spun eu ca au valoare! Cred in acesti copii minunati si nu zic ca o sa castigam mereu, dar vom pierde foarte rar. Nu trebuie decat sa-i incurajam si sa le aratam dragostea si sa-i pastram aici pentru ca Universitatea sa fie in continuare a noastra, a craiovenilor", a afirmat Stoica.
    Rapid - "Vor sa ne distruga!"

    Antrenorul gruparii de sub Podul Grant, Razvan Lucescu, a marturisit ieri ca echipa pe care o pregateste trece printr-o acuta stare de nervozitate, aceasta fiind o cauza a presiunii excesive care se exercita in ultima vreme asupra jucatorilor si staffului tehnic.

    POZITIE. Potrivit spuselor lui Lucescu junior, patronul George Copos este unul dintre cei care se fac responsabili de atmosfera tensionata din cadrul echipei. "Dupa sase victorii consecutive vine un rezultat de egalitate, influentat si de arbitraj, si se produce un scandal foarte mare la noi. Cand nu mai stii sa apreciezi victoriile, e greu sa le mai obtii. La Rapid nu va fi niciodata liniste. Daca n-a fost dupa ce am castigat cu 7-0, cum poate fi altfel?", a condamnat tehnicianul "alb-visiniilor" atitudinea fostului vicepremier. Antrenorului Rapidului l-a criticat pe Copos si pentru declaratiile pe care le-a facut acesta dupa meciul cu Pandurii, cand a anuntat remanieri masive: "Nu este cinstit sa plateasca unii greselile pe care le-am facut in vara, conducatori si antrenori". Mai mult, Razvan Lucescu este de parere ca exista o conspiratie impotriva echipei: "Ar fi trebuit sa fie bine, pentru ca din august si pana acum am avut rezultate meritorii, dar cu toate acestea traim o drama si intr-o tensiune uriasa. Nu mi se pare corect si cred ca cineva are interesul sa distruga o echipa care era unita".

    SCUZA. Altfel, antrenorul giulestean considera ca tocmai aceasta presiune uriasa este motivul pentru care Zicu si Buga nu se concentreaza suficient si rateaza enorm. "Ii cunosc cel mai bine, sunt jucatori sufletisti, nu intra pe teren cu superficialitate, dar cand nu e liniste apar si astfel de probleme", a conchis Lucescu junior. (Marius Mihalcea)
    ×
    Subiecte în articol: sport stoica universitatea