x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ultimul test pana la marele examen / Cosmin Contra va evolua cu Slovacia

Ultimul test pana la marele examen / Cosmin Contra va evolua cu Slovacia

07 Feb 2005   •   00:00

Ieri seara, de la ora 20:00 (ora Romaniei), la baza "Alfa Sport Center" din Larnaca, echipa nationala a efectuat un prim antrenament pe teren cipriot inainte meciului amical cu Slovacia, programat maine.

Sorin Anghel - Larnaca

ABSENTE. La prima sedinta de pregatire a selectionerului Victor Piturca dupa revenirea la carma "tricolorilor" au participat doar 11 jucatori. Din cauza timpului nefavorabil din Turcia, fotbalistii convocati de la Dinamo si Steaua nu au putut ajunge in timp util la baza de cantonament din Cipru. Conform ultimelor informatii, ei erau asteptati sa ajunga noaptea trecuta, in jurul orei 2:00. Din cauza problemelor legate de prezenta scazuta, Piturca a comandat mai mult un antrenament de mentinere, dupa incheierea caruia jucatorii au plecat la hotel fara a mai face dus sau recuperare.

NOUTATE. Lotul cu care Romania va infrunta Slovacia a fost completat in ultimul moment cu viitorul fundas dreapta al celor de la "Poli" AEK Timisoara, Cosmin Contra. "Daca tot urma sa ajunga in Cipru, pentru a se alatura lotului timisorean, am spus ca e mai bine sa-l chem pentru meciul de miercuri", a explicat selectionerul Piturca. In alta ordine de idei, componentii echipei de tineret nu s-au putut antrena aseara, deoarece nu au avut unde sa se dezechipeze: "Am facut 30 de minute de la hotel la baza si cei de aici ne-au spus sa ne dezbracam in autocar. Era un risc prea mare, asa ca vom vedea ce vom face maine (n.r - astazi), sa vedem unde gasim o baza. Baiatul care se ocupa de noi se ocupa, probabil, doar de autocar", a declarat antrenorul Nicolae Manea.

Ultimul test pana la marele examen

Jucatorii convocati pentru meciul de maine cu Slovacia s-au renunit la Casa Fotbalului. Delegatia tricolora a plecat ieri, la ora 15:15, spre Insula Afroditei, la ora 20:00 avand programat primul antrenament.
CATALIN FAINISI, VIVENTIU NEAGOE

"COBRA". Adrian Ilie spera sa renasca in tricoul echipei nationale, pentru care a marcat goluri spectaculoase si a facut meciuri de senzatie
Ieri, la Casa Fotbalului, s-a reunit lotul Romaniei pentru meciul amical de maine, de la ora 17:00, impotriva Slovaciei, programat pe stadionul GSZ din Larnaca.

PROBLEME. Selectionerul Victor Piturca a intampinat greutati inca de la prima sa actiune ca selectioner, vazandu-se privat de prezenta mai multor jucatori, care nu au putut face deplasarea la Bucuresti, ei urmand sa se alature coechipierilor direct in Cipru. Printre acestia se numara dinamovistii Florentin Petre si Bogdan Stelea, respectiv craioveanul Mihaita Plesan, care nu au putut pleca din Turcia, unde se afla in cantonament, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. In aceeasi situatie s-a aflat Besiktas fiind nevoit sa astepte pe aeroportul din Istanbul pana la imbunatatirea vremii. De altfel, Piturca i-a intalnit abia in Cipru pe stelistii Radoi, Munteanu si Oprita, care au sosit direct din Italia, la fel ca si Costel Galca, venit din Spania.

PREMIERA. Printre jucatorii prezenti la Casa Fotbalului s-au aflat rapidistul Vali Badoi, precum si studentii Tibi Balan si Gigel Bucur, toti fiind convocati in premiera la reprezentativa. "Asteptam de mult timp sa fiu in aceeasi echipa cu o parte din reprezentantii generatiei de aur si sper sa nu fie prima si ultima oara cand vin la echipa nationala", a spus Badoi, emotionat de sansa pe care o are.

COME-BACK. Doua dintre surprizele lui Piturca pentru meciul cu Slovacia de maine, sunt Adrian Ilie si Vali Nastase, care revin, astfel, in circuitul echipei nationale. "Am gasit cam greu drumul. Asteptam de mult convocarea si pot sa spun ca mi s-a implinit visul. Nu am emotii, fiindca nu sunt la prima convocare", a spus Nastase. De partea cealalta, Ilie s-a aratat surprins de felul cum arata Casa Fotbalului, ultima sa convocare fiind la meciul cu Norvegia, de la Oslo, din iunie 2003. "N-am mai fost aici niciodata si sper sa mai revin", a declarat, zambind, atacantul.

SUPARARE
Selectionerul Victor Piturca (foto) a declarat ca este foarte important pentru el sa paseasca cu dreptul in noul mandat de selectioner. "Vreau sa vad potentialul unor jucatori mai vechi, care nu au mai fost convocati de multa vreme, al unor jucatori noi si, in primul rand, o imbunatatire a relatiilor de joc. As dori ca toti cei convocati sa joace macar o repriza", a spus Piti, care considera ca nu este foarte important cine va fi ales capitan in meciul cu Slovacia. "In conditiile date, nu pot spune ca mi-a fost dor sa antrenez echipa nationala. Este inadmisibil sa am jucatorii pentru doua zile si de fapt nici atunci sa nu-i am. Imi facusem niste planuri, aveam un antrenament important. Este foarte greu in conditiile astea, dar sper sa fie mai bine la jocurile oficiale", a adaugat selectionerul, suparat pe faptul ca jucatorii aflati in cantonament in Turcia si stelistii nu au putut face jonctiunea cu ceilalti convocati la Bucuresti.

Adi Ilie: "Ma resemnasem"

Jurnalul National: Adi, cum e sa revii la nationala dupa atata vreme?
Adrian Ilie: Nici acum nu imi vine sa cred ca m-am intors. Oarecum, ma resemnasem cu gandul ca nu voi mai imbraca tricoul echipei reprezentative. Sper sa nu fie nici ultima oara cand sunt convocat.

Cu ce ganduri te intorci printre tricolori?
O sa fac tot posibilul pentru a demonstra ca mai am un cuvant important de spus in fotbalul romanesc. Nu vreau nici banderola de capitan, ci doar sa arat ca mai pot juca la nivel inalt pentru nationala tarii mele.

De ce spui acest lucru?
Deja ma obisnuisem cu gandul de a nu mai fi convocat, asa erau cartile facute. Acum, ca s-a intors Victor Piturca la reprezentativa, mi-a oferit aceasta posibilitate.

Ce sanse are Romania sa se califice la Campionatul Mondial?
Urmeaza doua meciuri importante pentru noi, cu Olanda acasa si cu Macedonia in deplasare. In primul rand, meciul cu olandezii cred ca este hotarator pentru noi. Daca nu castigam, nu cred ca mai avem vreo sansa.

Multa lume spunea ca tu si Mutu nu puteti face cuplu.
Am mai jucat impreuna. S-a spus asta dupa ce am rupt contractul cu Ioan Becali. Acum cred ca nu mai joaca nimeni, ca nici Mutu nu mai are contract cu firma lor.

De Slovacia ce poti spune?
Speram sa facem un joc bun, insa rezultatul nu conteaza atat de mult. Faptul ca voi evolua in compania unor jucatori pe care nu-i cunosc nu are importanta pentru mine. Eu trebuie sa-mi fac jocul meu. Oricum, meciul cu Slovacia imi trezeste amintiri frumoase, fiindca le-am inscris un gol in victoria cu 5-1 din 1999, cand ne-am calificat la Euro 2000.

TINERET, AZI
Antrenorul nationalei de tineret, Nicolae Manea, a declarat ca isi doreste un rezultat pozitiv in partida de azi, in compania reprezentativei similare a Slovaciei, care se joaca la Larnaca, de la ora 17:00. "Este ultimul test inaintea meciului crucial cu Olanda, din martie si ma astept la o victorie. Din pacate, am aceeasi problema ca si Piturca, fiindca vremea ii impiedica pe o parte dintre jucatori sa ajunga la timp. Chiar daca nu-l mai am pe Mitea, am jucatorii potriviti pentru a-i infrunta pe olandezi", a spus Manea. Acesta considera excelent faptul ca meciul "tineretului" se va disputa la Urziceni, unde se mizeaza pe un public numeros. "La Caracal am batut cu 5-1! Publicul ne va ajuta sa invingem si Olanda".
×
Subiecte în articol: sport meciul piţurcă slovacia