x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Un meci care mai bine nu s-ar fi jucat

Un meci care mai bine nu s-ar fi jucat

15 Iul 2004   •   00:00

Nici daca era o partida programata in campionat judetean nu era un dezinteres mai mare in jurul unui meci. Care se disputa totusi, in turul I preliminar al Cupei UEFA. Jocul din aceasta seara va incepe de la ora 20:00, fiind transmis inregistrat, decalat, de catre TVR 1, cu incepere de la ora 21:00.

FLORIN GONGU, MIHAI IGIROSANU - Costanta

Cu chiu, cu vai, galatenii au acceptat sa faca deplasarea la Constanta, ei ajungand pe malul marii abia ieri, la ora 13:30, desi isi anuntasera prezenta pentru ziua de marti.

PROMISIUNI. Jucatorii Otelului amenintasera cu boicotul la meciul cu Dinamo Tirana din cauza restantelor financiare pe care clubul le are fata de ei. Dupa o serie de amanari si de tergiversari, ei au acceptat sa ajunga la Constanta, la capatul unor discutii care s-au lasat cu noi promisiuni. Astfel, conducerea a prezentat extrasele bancare prin care a demonstrat ca banii au intrat in cont, urmand ca maine sa ajunga si in buzunarele fotbalistilor.

ALBANEZI. Despre Dinamo Tirana nu se stie nimic in Constanta. Politia, Jandarmeria, cei de la Farul, cei de la Otelul, Aeroportul Kogalniceanu sau chiar Ambasada Albaniei la Bucuresti nu aveau vreo informatie concreta despre sosirea echipei. Conform unor presupuneri de la ambasada, delegatia albaneza ar fi trebuit sa ajunga abia aseara pe Litoral, urmand sa se cazeze la hotelul Caraiman din Mamaia. UEFA a solicitat clubului constantean sa puna la dispozitie terenul pentru antrenamentul oficial, programat de la ora 20:00 pe stadionul "Gheorghe Hagi".

BILETE. Sesizand ca interesul in jurul meciului va fi foarte scazut, conducerea Otelului a solicitat celor de la Farul sa tipareasca doar 5.000 de bilete. Acestea vor fi scoase abia in aceasta dimineata la vanzare. In privinta asistentei, echipa albaneza va fi incurajata din tribunele arenei Farului de intreg personalul Ambasadei de la Bucuresti, care si-a anuntat deja prezenta la meci.

Sorin Cartu - "Nu se vine la bal cu pantalonii rupti in fund"

Sorin Cartu parea circumspect la sosirea in Constanta, in privinta deznodamantului partidei, promitand insa ca echipa sa va face tot posibilul pentru obtinerea calificarii.

  • Jurnalul National: S-au rezolvat problemele financiare la Otelul?

    Sorin Cartu: Inca nu. Ni s-au aratat niste hartii bancare, dar in contul unui club pot fi mereu bani. Jucatorii n-au primit inca nimic. Si-au dat cuvantul de onoare ca vineri vor fi platiti fotbalistii.

  • Dumneavoastra sunteti cu plata la zi?

    Si mie mai au sa-mi dea ceva. Pana la urma nu asta e problema. Eu respect decizia jucatorilor. Mie nu mi-a convenit acest lucru, pentru ca m-am zbatut pentru acest moment si am sperat altceva.

  • Adica?

    E vorba de un bal european la care trebuie sa fii imbracat in frac, nu sa vii cu pantalonii rupti in fund. Daca nu ai frac, nu vii.

  • Ati reusit sa impuneti un program de antrenament?

    Un program a existat, chiar daca a mai fost intrerupt. Nu vreau sa gasesc acum scuze. Obligatia noastra e sa ne calificam. Pana la urma, este o diferenta intre fotbalul albanez si cel romanesc.

  • Ce prima aveti de calificare?

    Nu s-a anuntat asa ceva.

  • Probleme de lot?

    Nanu a contactat o viroza pulmonara, dar sper sa-si revina, iar Iacob isi va rezolva transferul pana maine.

    BANI

    Problema financiara grava cu care se confrunta Otelul a fost rezolvata tot gratie aportului pe care jucatorii si antrenorul Cartu l-au avut in campionatul recent incheiat. "Daca era sa ne fi indeplinit doar obiectivul stabilit impreuna cu conducerea la inceputul sezonului, adica evitarea retrogradarii, in contul clubului nu intrau din drepturile tv decat putin peste 200.000 de dolari. Asa, gratie locului 5, clubul a primit 490.000 de dolari. In mod normal, restul de bani trebuiau sa intre in buzunarele jucatorilor", a precizat Cartu.

    Oricum, otelarii au primit la timp banii cuveniti din drepturile de televizare, spre satisfactia presedintelui LPF, Dumitru Dragomir: "Sunt si eu bun la ceva. Chiar daca nu le intrau banii in cont, le rezolvam eu problema pentru a se prezenta la meci", a afirmat Dragomir.

    PROGRAMUL MECIURILOR DIN MANSA INTAI A TURULUI PRELIMINAR

    In afara meciului de la Constanta, dintre Otelul Galati si Dinamo Tirana, si a celui din Armenia (Mika Astarak - Honved Budapesta - Ungaria 0-1, desfasurat marti) in aceasta seara se vor disputa 23 de partide in cadrul turului I preliminar al Cupei UEFA. Jocurile din aceasta faza a competitiei se vor derula dupa urmatorul program:

    FC Sirak (Armenia) - FC Tiraspol (Moldova)
    Dukla Banska Bistrica (Slovacia) - FK Karabah (Azerbaidjan)
    FC Tbilisi (Georgia) - FK Samkir (Azerbaidjan)
    BATE Borisov (Belarus) - Dinamo Tbilisi (Georgia)
    FK Ekranas (Lituania) - F91 Dudelange (Luxemburg)
    FK Partizani (Albania) - Birkirkara (Malta)
    Nistru Otaci (Moldova) - Sahtior Soligorsk (Belarus)
    Haka Valkeakovski (Finlanda) - Etzella Ettelbruck (Luxemburg)
    Ilisivet Mariupol (Ucraina) - FC Banant (Armenia)
    Osters IF (Suedia) - Total Network Solutions (Tara Galilor)
    Levadia Tallinn (Estonia) - Bohemians Dublin (Irlanda)
    Omonia Nicosia (Cipru) - Sloga Jugomagnat (Macedonia)
    Santa Coloma (Andorra) - FK Modrica (Bosnia-Hertegovina)
    FC Vaduz (Liechtenstein) - Longford Town (Irlanda)
    Portadown (Irlanda de Nord) - Jalghiris Vilnius (Lituania)
    B68 Toftir (Insulele Feroe) - FK Ventspils (Letonia)
    B36 Torshavn (Insulele Feroe) - Metalurgs Liepajas (Letonia)
    FK Sileks (Macedonia) - Maribor Branik (Slovenia)
    Marsaxlokk (Malta) - NK Primorje (Slovenia)
    Haverfordwest County (Tara Galilor) - FH Hafnarfjordur (Islanda)
    Pennarossa (San Marino) - Zeljeznicar Sarajevo (B. Hertegovina)
    Glentoran Belfast (Irlanda de Nord) - Allianssi (Finlanda)
    IA Akranes (Islanda) - TVMK Tallinn (Estonia)
    Partidele retur vor avea loc la 27 si 29 iulie.
  • ×
    Subiecte în articol: sport