x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Un pas mic spre un vis foarte mare

Un pas mic spre un vis foarte mare

30 Iul 2004   •   00:00

Dinamo a obtinut miercuri seara, la Zilina, in turul II preliminar al Ligii Campionilor, o victorie neconcludenta. Lipsa de omogenitate a elevilor lui Ioan Andone si-a spus cuvantul, doar hazardul permitandu-le "alb-rosiilor" sa plece invingatori din Slovacia.

MARIAN STEFAN - Zilina (Slovacia)

Cuvintele mari, de genul "speram sa intram in grupele Li- gii Campionilor", au palit subit, optimismul etalat inaintea partidei transformandu-se intr-o ingrijorare totala.

SINCERITATE. "Nu am facut nici pe departe o partida reusita si spun cu toata responsabilitatea ca am castigat cu sansa acest meci. Stiam ca intalnim o echipa puternica, pentru ca nu poti castiga intamplator 3 campionate consecutive. Sunt multe lucruri care imi dau de gandit, dar sper ca, usor-usor, voi elimina toate problemele. Cu acest rezultat nu suntem calificati in turul urmator", a declarat "Falcosul" la conferinta de presa de dupa meci.

NOROC. Campioana Romaniei a aratat la Zilina precum un boxer naucit de "directele" adversarului. Andone n-a aruncat prosopul atunci cand elevii sai se rasuceau in corzile imaginare ale arenei slovace. Doar stangaciile adversarului si paradele salutare ale lui Cristi Munteanu au trimis-o pe Dinamo invingatoare la Bucuresti. "Sansa tine cu cei puternici", a spus Florentin Petre la finalul jocului. "Echipele mari inscriu in ultimele secunde. Asa am facut si noi."

LIPSURI. Toate compartimentele au suferit miercuri seara. Margaritescu pare ca are o sarcina prea grea in a suplini plecarea lui Dan Alexa, in vreme ce Liviu Ciobotariu mai are nevoie de ceva timp pentru a se reintegra in echipa. Tames a gresit aproape tot, Grigorie n-a dat nici o pasa buna, Balan e stangaci, in vreme ce cuplul "N&D" a fost si el departe de asteptari. Doar Cristi Munteanu si Florentin Petre au amintit de echipa care a defilat in returul campionatului.

ANDO SI-L DORESTE PE SESTAK

Stanislav Sestak, 21 de ani, atacant, 1,78 cm si 78 de kilograme. Acesta este varful de atac al formatiei MSK Zilina, cel care le-a pus atatea probleme dinamovistilor. Ioan Andone s-a "indragostit" de el de cum l-a vazut, in urma cu doua saptamani, la Supercupa Slovaciei. Dupa meciul de miercuri seara e si mai convins ca si-l doreste in "Stefan cel Mare", mai cu seama ca Danciulescu n-a renuntat nici o clipa la ideea transferului in strainatate. "Baietasul asta e un fotbalist extraordinar. Daca l-am putea aduce ar fi o investitie foarte buna si un mare castig pentru echipa", i-a spus Andone vicepresedintelui Vladimir Cohn la cateva minute dupa meciul MSK Zilina - Dinamo, 0-1. Boss-ul dinamovist este partener de afaceri cu patronul firmei Tento, principalul sponsor al slovacilor, astfel ca ar putea negocia foarte usor un astfel de transfer. Sestak a sosit la campioana Slovaciei in urma cu 6 luni, de la Slovan Bratislava. Este foarte apreciat aici, fiind idolul tinerilor. Doar ca inca n-a primit o locuinta in oras si de aceea sta intr-un apartament din incinta stadionului, impreuna cu prietena sa si un pui de chihuahua. "Zvarluga" Zilinei castiga in jur de 1.500 de euro pe luna, cam jumatate din cat ia Vlad Munteanu doar stand pe banca de rezerve. S-au platit pe el circa 250.000 de euro, astfel ca negocierile pentru un eventual transfer s-ar putea duce pana la 500.000-600.000 de euro. Tratativele se vor incheia saptamana viitoare, dupa returul cu MSK Zilina, programat pe 4 august.

MANDRIE

"Nu-mi amintesc sa mai fi aparat in vreun meci in care adversarul sa aiba atatea ocazii de gol. Ma bucur ca Danciu si-a facut datoria" - Cristi Munteanu

RECUNOSTIINTA

"Cristi Munteanu ar merita un cadou pentru prestatia lui, dar si el trebuie sa-mi dea mie un cadou pentru golul din prelungiri" - Ionel Danciulescu

6 SUPORTERI ARESTATI

"Cainii rosii" au fost sustinuti la Zilina de circa 250 de suporteri. Vizita lor n-a ramas fara urmari, politia slovaca retinand sase romani care au intrat in altercatie cu fortele de ordine. Incidentul s-a petrecut miercuri, cu cateva ceasuri inaintea meciului. Piata centrala a orasului a fost pentru cateva zeci de minute scena unor altercatii pe care localnicii le-au vazut numai in filme. Fanii dinamovisti au intrat in conflict cu cativa slovaci, pe fondul consumului de alcool, interventia in forta a politiei incingand si mai mult spiritele in tabara "cainilor". Seful dispozitivului de paza si ordine a spus ca turbulentii au lovit un politist, acesta fiind si principalul motiv al retinerii lor. Miercuri seara, la o jumatate de ora dupa meci, politia slovaca a purtat discutii aprinse cu conducerea clubului Dinamo, reprezentata de catre chestorul Marcel Popescu. Printre invitatii conducerii dinamoviste s-a aflat si Toma Zaharia, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor. Insa acesta a stat departe de incident, petrecand mai mult timp la tribuna oficiala, alaturi de presedintele Nicolae Badea. Suporterii au ramas in arest cel putin 48 de ore. Acestia vor primi interdictie sa mai intre in Uniunea Europeana timp de 5 ani. Vor incasa si o amenda usturatoare si apoi vor fi expulzati. Lucrurile s-au miscat greu din pricina absentei unui translator. Unicul disponibil a fost un batranel plecat de 34 de ani din Romania, dar care a fost solicitat sa se ocupe de meciul de fotbal. Ieri urma sa se afle la sediul Politiei de Frontiera, pentru a intermedia audierile suporterilor.
×
Subiecte în articol: sport