x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Universul are o noua galaxie: AC Milan!

Universul are o noua galaxie: AC Milan!

25 Mar 2004   •   00:00

„Milanul stratosferic". Asa a fost caracterizata campioana Europei de cotidianul Gazzetta dello Sport la finalul jocului de marti seara. Condusa cu 1-0 pe „San Siro" de Deportivo La Coruna inca din minutul 11, echipa lui Carlo Ancelotti a revenit impresionant si a invins cu 4-1.

STELARI. Seria golurilor „rossonerilor" a fost deschisa de o „capodopera" a lui Kaka, in ultimele momente al primei parti. Apoi, in primele 8 minute ale reprizei secunde, Sevcenko, Kaka si Pirlo au inchis meciul. Si mai mult ca sigur si calificarea, pentru ca este putin probabil ca Depor sa aiba forta sa intoarca rezultatul in returul de pe „El Riazor". Dupa ultimele evolutii, campioana Europei pare indreptatita sa-i smulga lui Real Madrid titulatura de echipa galactica. Dupa ce in grupa, „rossonerii" au marcat doar 4 goluri in 6 meciuri, in ultimele doua partide din Liga Campionilor, formatia italiana a inscris de 8 ori, de 4 ori in returul cu Sparta Praga din „optimi" si de 4 ori cu La Coruna.

DISTRACTIE. Jocul lui Milan l-a impresionat chiar si pe antrenorul Carlo Ancelotti. „Este cea mai puternica echipa pe care am antrenat-o vreodata", a spus tehnicianul italian, care are insa o nemultumire: „Primim totusi prea multe goluri". Nici premierul Silvio Berlusconi n-a ramas indiferent in fata evolutiei formatiei sale. „M-am distrat de minune. Kaka, dar si ceilalti, au fost fantastici. Le-am cerut sa faca spectacol si m-au ascultat", a spus Berlusconi.

„Ingropati de avalansa milaneza"

Jocul campioanei Europei a fost apreciat si de presa spaniola, chiar daca ibericii au fost dezamagiti de esecul reprezentantei lor. „Galacticii de la Milan au calcat in picioare pe Deportivo", a scris cotidianul Marca, in timp ce in opinia ziaristilor de la ABC, „avalansa milaneza a ingropat pe Depor in doar 8 minute". Potrivit cotidianului El Mundo, „galicienii au fost doar niste jucarii stricate in mainile celei mai bune echipe din lume". Elocventa este si declaratia antrenorului lui Depor, Javier Irureta. „Echipa mea nu a avut forta mentala pentru a contracara pe Milan", a spus tehnicianul formatiei din Galicia.

Porto, cu un picior in semifinale

Milan ar putea juca in semifinale cu FC Porto. Lusitanii au castigat cu 2-0 pe „do Dragao" in fata campioanei Frantei, Olympique Lyon si au facut un pas urias catre penultimul act al competitiei. Echipa mai putin spectaculoasa, in schimb foarte concreta, Porto a punctat prin Deco si Carvalho. „E un rezultat foarte bun, dar eu astept ca echipa mea sa inceapa meciul retur ca si cum la Porto ar fi fost 0-0", a spus antrenorul detinatoarei Cupei UEFA, Jose Mourinho. La randul sau, tehnicianul francezilor Paul Le Guen este constient ca echipa sa are acum sanse minime de calificare: „Sa nu ne ascundem dupa deget. Ne va fi foarte greu pe «Gerland»".

Rezultatele de marti

AC Milan - Deportivo La Coruna 4-1
Kaka (""45, ""49), Sevcenko (""46), Pirlo (""53) / Pandiani (""11)

FC Porto - Lyon 2-0
Deco (""44), Carvalho (""71)
Meciurile retur se vor disputa la 7 aprilie.

×
Subiecte în articol: sport milan