x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport US Open, primul turneu de Grand Slam care va implementa un sistem de revizuire video 

US Open, primul turneu de Grand Slam care va implementa un sistem de revizuire video 

de Redacția Jurnalul    |    26 Aug 2023   •   07:20
US Open, primul turneu de Grand Slam care va implementa un sistem de revizuire video 

US Open va fi primul turneu de Grand Slam care va utiliza un sistem de revizuire video (VR) pentru a ajuta arbitrii de scaun atunci când sunt contestate deciziile la turneul din acest an, sistemul generând deja reacții pozitive la diferite evenimente ATP.

Sistemul va permite jucătorilor să conteste o serie de decizii și va folosi diferite unghiuri de filmare pentru a obține cea mai bună imagine a unui incident, potrivit unui document de pe site-ul media al U.S. Open.

"Oficialul VR și operatorul VR vor trimite apoi înregistrarea video pe un ecran de pe scaunul arbitrului de scaun, precum și pe ecranele stadionului, atunci când sunt disponibile", se arată în document.

Arbitrii de scaun vor analiza dovezile pentru a determina dacă apelul inițial trebuie să fie anulat sau confirmat. În cazul în care nu există dovezi clare pentru a schimba o decizie, decizia inițială rămâne valabilă.

În ultimii ani, ATP a avut un sistem VR la finalele sale, la Next Gen Finals și la ATP Cup, iar o sursă din cadrul organismului de conducere masculin a declarat că utilizarea acestuia a fost considerată în general pozitivă.

WTA nu folosește un sistem VR la evenimentele sale și nu are planuri imediate de a introduce unul, a declarat o sursă din cadrul circuitului feminin de elită.

U.S. Open a precizat că jucătorii și echipele lor vor avea dreptul la trei contestări pe set și încă una pentru tie-break-uri și că sistemul va fi disponibil pe Arthur Ashe Stadium, Louis Armstrong Stadium, Grandstand, Court 17 și Court 5.

Tenisul folosește deja tehnologia de urmărire a mingilor și de monitorizare electronică a liniilor în anumite evenimente, iar sistemul VR va urmări să reducă și mai mult potențialul de eroare umană.

U.S. Open a adăugat că sistemul va fi folosit și pentru a monitoriza comportamentul jucătorilor.

"În plus față de VR disponibil pe anumite terenuri pentru a revizui deciziile arbitrului de scaun, arbitrul turneului va avea posibilitatea, pe toate terenurile, de a revizui situațiile ... pentru a determina dacă un jucător va fi penalizat pentru încălcarea codului de conduită."

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: us open revizuire video