x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Usturoi n-au mancat, gura nu le miroase

Usturoi n-au mancat, gura nu le miroase

04 Aug 2004   •   00:00

In urma cu o saptamana, Ion Pandele, vicepresedintele Comisiei Nationale Antidoping, anunta ca doi sportivi din lotul olimpic au fost depistati pozitiv. Ieri, Gabriela Vajaiala, sefa laboratorului, a spus ca respectivii pot merge la Olimpiada, pentru ca, la repetarea probelor, rezultatele au iesit negative.

FLORIN GONGU

Spusele lui Pandele au fost infirmate ieri. "Am primit de la laboratorul Antidoping doua probe suspecte", a precizat Dan Popper, secretarul general al COR.

CONFIRMARE. Gabriela Vajaiala a confirmat aceeasi varianta. "In perioada 15 iulie - 2 august s-a efectuat controlul sportivilor din delegatia olimpica. La proba A s-au depistat doua rezultate suspecte", a spus aceasta. Este vorba de sportivele Viorica Susanu, de la canotaj, si de Carmen Zamfir, de la atletism. Vajaiala a spus ca nu s-a efectuat contraexpertiza, ci s-a repetat proba de doua ori. "Am prelevat noi probe de la sportive, iar rezultatele au iesit negative. Proba A a fost suspecta, pentru ca era la limita. Nu puteam pune verdictul nici de pozitiv, nici de negativ".

NEVINOVATE. Prin urmare, cele doua sportive pot participa la Olimpiada, dar vor fi audiate. "Am constatat ca la Viorica Susanu nu a fost vorba de o utilizare sistematica, in timp ce la Carmen Zamfir avem unele indoieli", a pus verdictul Vajaiala. De precizat ca atleta Carmen Zamfir si-a anuntat intentia de a-l da in judecata pe Ion Pandele, pentru ca i-a implicat numele intr-un scandal de dopaj.

"MOTIVUL: ACT DE SABOTAJ"

Florin Dionisie, medicul lotului olimpic de canotaj, s-a disculpat in privinta implicarii sale care ar fi putut duce la aparitia de anabolizante in corpul Vioricai Susanu. "Ea si colega ei de barca, antrenorul si cu mine am dat declaratii in scris din care reiese ca nu exista vreo suspiciune in privinta folosirii de substante interzise. Singura posibilitate ar putea fi un act de sabotaj. La acest nivel de performanta sunt multe persoane marcate de invidie", a explicat doctorul. In schimb, Adriana Limona, medicul lotului de atletism, nu a putut oferi nici o explicatie vizavi de felul in care ar fi putut ajunge substanta in corpul sportivei Carmen Zamfir.
×
Subiecte în articol: sport