x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vastag crede ca romanii vor lua multe medalii

Vastag crede ca romanii vor lua multe medalii

13 Iul 2004   •   00:00

De maine, 14 iulie, in Sala Polivalenta din Bucuresti incepe cea de-a 33-a editie a turneului international de box, "Centura de Aur".

La acest eveniment participa in total 100 de sportivi, din 15 tari, lotul Romaniei totalizand aproximativ 50 de pugilisti.

SPERANTE. Printre acestia, sunt prezenti si cei trei romani calificati la Jocurile Olimpice de la Atena, Marian Simion, Dorel Simion si Ionut Gheorghe, precum si cele doua rezerve ale acestora, Bogdan Dobrescu si Constantin Bejenariu. "Este o competitie foarte importanta pentru noi, dat fiind faptul ca este ultimul turneu de pregatire inainte de Atena. Consider ca la aceasta editie a Centurii de Aur, noi avem cele mai mari sanse de a castiga. Ar fi normal ca castigam la cat mai multe categorii, pentru ca se disputa la noi acasa, iar boxerii nostri se afla intr-o forma extraordinara", a declarat antrenorul lotului national de box al Romaniei, Francisc Vastag.

PUTIN. Alaturi de el, la conferinta de presa premergatoare competitiei, organizata ieri, a fost prezent si Rudel Obreja, managerul lotului national. "Din pacate mergem doar cu trei sportivi la Atena, ceea ce este prea putin, mult prea putin daca tinem cont ca la Sydney am mers cu 10. Acum, cu trei boxeri la Jocurile Olimpice sunt fiii ploii, insa trebuie sa tinem cont ca data trecuta, la Sydney, Vastag era antrenor de doi ani, iar acum este de doar doua luni", a comentat Obreja situatia in care se afla boxul romanesc, referitor la Jocurile Olimpice. Turneul va fi transmis in direct la Prima TV.

RECONSTRUCTIE. Pentru Rudel Obreja, pentru ca boxul romanesc sa redevina ceea ce a fost candva este necesara o schimbare majora. "Pentru noi, obiectivul la Atena nu este neaparat o medalie, si spun asta fiindca boxul romanesc sufera mult. Daca reusim sa cucerim o medalie va fi bine, dar cu conditia ca boxul sa se reconstruiasca de la temelii, altfel ne amagim degeaba. Momentan suntem intr-o criza destul de mare", a spus Obreja. (Cosmin Smochina)

×
Subiecte în articol: sport