x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vin mutările de top

Vin mutările de top

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    10 Iul 2008   •   00:00
Vin mutările de top

TRANSFERURI  ●  Mutu rămîne pe loc, Coman este ezitant, Săpunaru, la Porto
Mulţi jucători români îşi vor afla în aceste zile următoarele destinaţii din carieră. Adrian Mutu va rămîne la Fiorentina, Dani Coman poate ajunge la Schalke 04, Dorin Goian se duce la Dinamo Kiev sau în Anglia, iar Săpunaru a ales Porto.



TRANSFERURI  ●  Mutu rămîne pe loc, Coman este ezitant, Săpunaru, la Porto
Mulţi jucători români îşi vor afla în aceste zile următoarele destinaţii din carieră. Adrian Mutu va rămîne la Fiorentina, Dani Coman poate ajunge la Schalke 04, Dorin Goian se duce la Dinamo Kiev sau în Anglia, iar Săpunaru a ales Porto.

Anunţat de curînd în negocieri avansate cu AS Roma, liderul echipei reprezentative, Adrian Mutu, s-a decis, împreună cu impresarul său, Alessandro Moggi, să continue cu Fiorentina.

Aflat în vacanţă alături de alţi trei jucători importanţi ai Fiorentinei, precum Frey, Gamberini şi Vargas, Mutu este mulţumit de mărirea salarială promisă de gruparea "viola", iar la data de 15 iulie va reveni la antrenamentele conduse de Cesare Prandelli. Conform unor surse apropiate lui Mutu, acesta se va aşeza în aceste zile la negocieri cu Fiorentina, care i-a propus prelungirea contractului pînă în 2012.  

INCERT. Giuleştenii au rezolvat transferul portarului argentinian Urko Pardo, de la Iraklis Salonic, fapt care îl trimite pe Dani Coman oarecum în afara lotului. În acest moment el are două variante: să rămînă rezervă şi să aştepte pînă în iarnă, cînd, aflat în ultimele şase luni de contract, poate semna cu orice formaţie sau poate să-şi găsească de acum o altă echipă. Una dintre destinaţii este Schalke 04. Interesul nemţilor a apărut marţi seară, atunci cînd, după un meci amical, portarul titular Manuel Neuer s-a accidentat grav, devenind indisponibil pentru trei luni. Cum în lotul lui Schalke se mai află doar un singur portar, Matthias Schober, în vîrstă de 31 de ani, conducătorilor clubului le-au fost oferiţi deja de către impresari nu mai puţin de 20 de portari, printre care şi Coman. "Dani a cerut cîteva zile de gîndire, dar el trebuie să ştie că trenul nu opreşte în gară decît o dată. 300.000 de euro, atît cît i-am oferit noi, e un salariu foarte bun. Jucătorii cu acest salariu costă 5-6 milioane de euro, nu două milioane, atît la cît este cotat el. El vrea 500.000 de euro pe an, dar trebuie să valorezi 10 milioane, iar el nu face atît", a spus Fathi Taher, principalul acţionar al Rapidului.

Rada, pe loc

Conform cotidianului madrilen AS, transferul stelistului Ionuţ Rada la echipa spaniolă din Segunda Division, Real Murcia, a căzut: "Javier Clemente trebuie să aducă un fundaş central şi se pare că acesta nu va fi Ionuţ Rada, pentru că transferul său nu mai este posibil. Pretenţiile ridicate ale clubului Steaua şi problemele financiare prin care trece formaţia condusă de Jesus Samper au făcut ca transferul să fie exclus", notează AS.

Englezii intervin între Goian şi Kiev

Anunţat ca sigur de către patronul Stelei, Gigi Becali, transferul lui Dorin Goian la Dinamo Kiev ar putea să nu mai fie atît de sigur. Într-adevăr, cele două cluburi au ajuns deja la o înţelegere, încă de săptămîna trecută, dar pentru stoperul echipei naţionale a mai apărut ieri o ofertă-surpriză din Premier League. Din cîte se pare, echipa engleză care îl doreşte pe "Goe" este Aston Villa. De curînd, gruparea din Birmingham l-a pierdut pe fundaşul central suedez Olaf Mellberg, plecat la Juventus, iar managerul Martin O’Neill se grăbeşte să-i găsească un înlocuitor pe măsură internaţionalului scandinav. Interesul celor de la Aston Villa pentru Goian a apărut încă din iunie, iar pentru puternicul fundaş al Stelei mai apăruse oferte de la Lazio, Borussia Dortmund sau Betis Sevilla. Dacă negocierile cu britanicii nu se finalizează, Goian va deveni jucătorul lui Dinamo Kiev.


Săpunaru, la FC Porto pentru 6 milioane de euro

Directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, a anunţat ieri că gruparea giuleşteană a ajuns la un acord cu FC Porto pentru transferul fundaşului Cristian Săpunaru (foto). "Am primit o ofertă oficială pentru Săpunaru de la FC Porto, pe care am şi acceptat-o. E vorba de o sumă de bani plus doi jucători foarte valoroşi. Am profitat de faptul că ne-am întîlnit la şedinţa Asociaţiei Cluburilor Europene şi am pus la punct toate detaliile. Ne-am dat acordul pentru transferul lui, rămîne ca şi FC Porto să se înţeleagă cu jucătorul. Este un transfer foarte bun pentru toate cele trei părţi implicate, clubul Rapid, FC Porto şi Cristian Săpunaru", a spus Zotta. Pe lîngă cele 6 milioane, Rapid îi va primi în schimb pe Joao Paolo Andrade şi pe Claudio Pitbull: "Pot să spun că sînt doi fotbalişti foarte, foarte buni, cu care deja ne-am înţeles". Iniţial, în Giuleşti era dorit Adriano, dar atacantul lui Porto nu a dorit să vină în Liga 1.

×
Subiecte în articol: sport porto transferul