x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vis de revenire in "A"

Vis de revenire in "A"

10 Dec 2004   •   00:00

Patronul gruparii din Valea Jiului a fost la un pas de a renunta la echipa in vara, dupa ratarea promovarii, insa sotia l-a convins sa ramana. Dupa prima parte a turului, Jiul este lider in Seria a III-a a Diviziei B.

DANIEL STAN

VIRTUAL. Alin Simota a luat pulsul Diviziei A indicand directia LPF cu jumatate de an inaintea revenirii Jiului in primul esalon fotbalistic al tarii
Ultima etapa a sezonului trecut. Jiul Petrosani intalnea din postura de lider, pe teren propriu, pe Gaz Metan Medias, iesita din lupta pentru promovare. "Ceferistii" asteptau o minune. Care, spre disperarea "minerilor", s-a produs: 0-0 si clujenii promovau pe prima scena.

TRISTETE. La finalul partidei, patronul Alin Simota era trist: "Nici acum nu pot sa cred ca am ratat promovarea. Pentru cei 10.000 de suporteri prezenti atunci la meci a fost groaznic. Insa acum totul este istorie, iar anul acesta nu ne mai putem permite sa ratam. Avem ambitii mari". In ciuda esecului, antrenorul Ionut Popa a ramas pe pozitii, dar nu singur, ci alaturi de Gigi Boruga, care a venit pe postul de director tehnic. "Nu veneam daca nu ma convingea Popa. Plecarea lui dupa sase etape m-a suparat. Eu l-am propus pe Panduru, insa Alin Simota mi-a dat mie credit total. Nu-l voi dezamagi, sigur vom promova", a declarat Boruga.

AMINTIRI. Jiul a evoluat ultima oara pe prima scena in sezonul 1996-1997. Dupa arestarea fostului lider al minerilor, Miron Cozma, care era presedinte, echipa s-a prabusit. Au urmat ani plini de deceptii, cu retrogradari pana in Divizia C, dar, o data cu preluarea echipei de catre Alin Simota, in anul 2000, a urmat urcusul. "Nimeni nu-i dadea credit la inceput lui Alin. Avea doar 30 de ani. Numai ca timpul a dovedit contrariul. Si-a vazut de treaba, iar rezultatele au venit", isi aminteste George Boboc, directorul sportiv al "minerilor".

CONDITII. Arena din Petrosani este una dintre cele mai moderne din tara, rivalizand chiar cu multe stadioane din Divizia A. Fotbalistii au toate conditiile: hotel de 3 stele, o sala de fitness ultramoderna si vestiare care cuprind toate facilitatile pentru refacere, cu sauna si bazin. "Este greu de spus cat am investit pana acum. Iar investitiile in stadion nu se opresc aici", spune patronul Jiului. Se pare ca suma pe care a cheltuit-o este de peste doua milioane de dolari. Pana la primavara vor fi montate 6.300 de scaune din fibra de sticla, pretul acestora fiind de 160.000 de dolari. In proiect se afla si construirea unei instalatii de nocturna, urmand ca in 2006 sa fie data in folosinta.

RESPECT PENTRU GIGI BECALI
Referitor la posibila intalnire cu Gigi Becali in situatia revenirii Jiului pe prima scena si a meciului direct cu Steaua, Alin Simota a precizat: "Gigi este un baiat super si a facut numai bine Stelei. Numai cine nu baga bani in fotbal, asa cum facem noi, nu intelege starile de spirit care exista dupa vreun esec. Eu sunt convins ca a plans pe bune dupa ce Steaua s-a calificat in primavara europeana, nu cum au spus unii, ca ar fi facut-o doar pentru reclama. Are o carisma aparte si stie sa isi joace cartea ca investitor in fotbal. Ii voi pregati un teren de aterizare special daca va veni la Petrosani cu elicopterul sau vreun charter". Intrebat daca ar accepta o comparatie gen "Gigi Becali din Vale", Simota a negat. Despre Gigi Becali, patronul gruparii din Vale a adaugat ca "a avut tupeu sa forteze si o cariera politica", dar "eu, personal, nu m-as aventura, preferand doar afacerile si fotbalul".

CUPA ESO
"Minerii" au dat curs invitatiei de a participa la turneul de sala de la Targu-Jiu, dotat cu Cupa ESO, care se desfasoara in aceste zile. Jiul face parte din Grupa B si, dupa primele doua meciuri, si-a asigurat deja calificarea in semifinale. Petrosenenii au invins doua dintre favorite, Universitatea Craiova, scor 7-6, respectiv FC National, scor 6-4, unul dintre golgeteri fiind Sansiro Ciocoi, fostul resitean urmand a evolua din retur pentru "mineri".

LUPTA IN TREI ECHIPE
Jiul Petrosani se afla la sefia Seriei a III-a a Diviziei B, insa la egalitate de puncte cu Gaz Metan Medias, cosmarul "minerilor" din sezonul trecut. In prima etapa din retur, cele doua se vor intalni la Petrosani. "Va fi o lupta in 3, incluzand aici si pe FC Oradea. La noi ma bucura faptul ca nu sunt probleme financiare. In acelasi timp, in prima parte a sezonului, m-au suparat fluctuatiile de forma, care sper sa nu mai apara in primavara. Plus esecul cu Mediasul. Am inles ca nu vor pleca jucatori si vor mai veni alti 3-4", a declarat antrenorul Gigi Boruga. Despre Olimpia Satu-Mare, echipa ce mai detine sanse la promovare, Boruga a spus ironic: "Nu are nici o treaba!". Altfel, incepand din aceasta iarna, cantonamentul montan se va desfasura in Parang, aproape de casa, la hotelul "Rusu", cotat la 3 stele, noua proprietate a patronului Alin Simota. In plus, vor fi perfectate si doua turnee in strainatate.

Alin Simota: "Sotia m-a convins sa raman!"

Principalul finantator al gruparii petrosenene are un motiv in plus sa-i mobilizeze pe jucatori, sotia sa fiind prezenta la meciuri atat acasa, cat si in deplasare.

Jurnalul National: Domnul Simota, foarte multi investitori ar fi renuntat la echipa dupa ratarea dramatica a promovarii la finele sezonului trecut.
Alin Simota: Nu si eu. Nu am intrat in fotbal ca sa ies invins. Am prins fenomenul, imi place foarte mult, si voi continua, indiferent de ce va fi in viitor.

Cine v-a convins sa ramaneti la Jiul?
In primul rand, sotia mea, Mirela. A insistat foarte mult. De altfel, noi chiar vorbim inainte de meciuri, unde vine constant. Chiar si in deplasari. Apoi, baietii de la club au insistat si acum ma bucur ca nu am dat curs primului instinct.

Familia ce spune de toate cheltuielile pe care le faceti pentru fotbal?
Absolut nimic! Sotia mea stie ca eu fac banii si nu are de ce sa discute in contradictoriu in acest sens. Cat despre fiica mea, Ariana, ca sa glumesc putin, ea nu-si poate da cu parerea, are aproape 2 anisori. Poate mai tarziu se va implica si ea.

Daca promovati, la Petrosani vor reveni Steaua, Dinamo, Rapid sau rivala Universitatea Craiova. Va fi greu?
Orice meci incepe de la 0-0, iar in acest moment, valorile s-au nivelat. Inutil sa mai dau exemplul celor de la CFR Cluj, care au invins pe Dinamo si au facut egal cu Steaua si cu Rapid.

Daca tot este la moda, pe ce loc credeti ca va aflati, ca avere, in topul celor mai bogati oameni din tara?
Eu nu pot intra nici in primii 1.000. Nu ma intereseaza sa stie nimeni cati bani am. Poate am mai mult, poate mai putin, este problema mea si a familiei. Am drumul meu si steaua mea calauzitoare in viata.

Ce va propuneti pentru 2005?
Sanatate! Apoi promovarea cu Jiul si, nu in ultimul rand, sa devin tata pentru a doua oara. Ambele evenimente sunt asteptate in luna iunie.
×
Subiecte în articol: sport gigi simota