x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Walter Zenga învinge în campionat, dar este amendat de către club

Walter Zenga învinge în campionat, dar este amendat de către club

de Ovidiu Ciutescu    |    17 Noi 2008   •   00:00
Walter Zenga învinge în campionat, dar este amendat de către club

Walter Zenga va fi amendat de către conducătorii clubului de fotbal Catania, în urma schimbului de replici pe care l-a avut, în direct, cu un ziarist de la postul de televiziune RAI. Schimbul, dur, de replici s-a produs duminică, după victoria de pe teren propriu cu FC Torino (3-2), declară conducerea grupării italiene, citată de Agerpres.



Pietro Lo Monaco, administratorul delegat al echipei, a făcut luni anunţul amendei către antrenor: “Zenga va fi amendat. O astfel de atitudine nu face bine nici imaginii sale şi nici celei a clubului nostru. A fost un episod regretabil, care nu face onoare niciunuia dintre cei doi”. Lo Monaco nu a precizat, însă, valoarea amenzii care îi va fi aplicată lui Zenga. Acesta s-a contrat în direct, în timpul emisiunii “Stadio Sprint”, cu ziaristul Enrico Varriale, care îl criticase în urmă cu o săptămână. Antrenorul refuzase anterior să apară în emisiunea lui Varriale, jurnalistul reproşându-i lui Zenga că ar trebui să fie mai recunoscător faţă de “Stadio Sprint”, care “l-a scos dintr-o anumită uitare”. Duminică seara, Zenga a acceptat să intre în direct, având un schimb de replici cu Varriale, care i-a reproşat la un moment dat antrenorului “lipsa de educaţie”.

“Zenga a fost un mare portar, care a greşit de puţine ori. În această seară a avut o ieşire greşită, la fel ca din 1990, din meciul cu Argentina, care ne-a costat Cupa Mondială”, a spus jurnalistul, înfuriindu-l şi mai tare pe Zenga. “El este cel needucat şi, dacă va continua să se comporte în acest mod, o să vadă câţi antrenori vor accepta să mai vorbeacă cu el”, a replicat tehnicianul, dialogul continuând apoi, tot pe contre, timp de câteva minute. “Iniţial, ne-am gândit să impunem un „silenzio stampa”, însă nu mi s-a părut corect să privăm presa de posibilitatea de a intra în contact cu antrenorul. Nu ar fi fost corect nici faţă de suporteri. Problemele personale ar trebui lăsate deoparte, pentru a ne concentra doar asupra echipei noastre, într-un moment în care obţinem rezultate pozitive”, a adăugat Pietro Lo Monaco.

×
Subiecte în articol: sport zenga