x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri A început a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare

A început a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare

08 Mai 2013   •   16:28
A început a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare

Miercuri a început a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2013-2014, aceasta urmând a se încheia pe 17 mai. Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat în prima zi, până la prânz, 1.065 de cereri, care pot fi făcute numai pentru acele unităţi de învăţământ unde mai există locuri disponibile.

Dintre acestea, 899 reprezintă cereri pentru copiii care împlinesc 6 ani până la 1 septembrie 2013, iar alte 166 pentru aceia care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2013.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătioare este destinată copiilor care fie nu au fost înscrişi în prima etapă, fie nu au putut fi repartizaţi pe locurile pentru care au optat. Părinţii pot completa cererile online, cu obligativitatea ca acestea să fie validate la secretariatele unităţilor de învăţământ alese.

Opţiunile pot fi făcute numai pentru acele unităţi de învăţământ unde mai există locuri disponibile, conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti.

Reamintim că în prima etapă de înscriere, desfăşurată în perioada 2-22 aprilie, s-au înregistrat 162.796 de cereri, 99,5% dintre acestea fiind soluţionate favorabil.

×