x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Accident tragic în Dâmbovița. Fostul rector al Universității “Valahia” Târgoviște s-a stins din viață

Accident tragic în Dâmbovița. Fostul rector al Universității “Valahia” Târgoviște s-a stins din viață

de Redacția Jurnalul    |    14 Apr 2023   •   12:15
Accident tragic în Dâmbovița. Fostul rector al Universității “Valahia” Târgoviște s-a stins din viață

Fostul rector al Universității “Valahia” Târgoviște, prof.univ.dr. Ion Cucui, a murit într-un accident de circulație.

Incidentul a avut loc, joi,  pe DJ 720, în dreptul localității Nisipuri, din comuna Ulmi. la ieșirea din Târgoviște. Acesta a pierdut controlul volanului și a ajuns într-un șanț. Victima a murit apoi la spital. 

În urma deplasării la fața locului, în afara localității Nisipuri, pe drumul județean 720B, polițiștii au constatat că un bărbat, de 73 de ani, în timp ce conducea un autoturism, ar fi părăsit partea carosabilă și s-ar fi răsturnat într-un șanț. Bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Polițiștii efectuează cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii accidentului rutier. Din nefericire, victima a decedat”, transmite IPJ Dâmbovița.

O veste foarte tristă! Colegul nostru din Consiliul Local Târgoviște, domnul Prof. Univ. Dr. Ion Cucui, Doctor Honoris Causa al Universității Valahia Târgoviște, a încetat în aceasta seară din viață, în urma unui accident de mașină. A fost un om de o eleganță unică, o personalitate marcantă a lumii academice românești, un profesionist desăvârșit și un coleg cum rar întâlnești! Dumnezeu sa-l odihnească”, se arată într-un mesaj al primarului Târgoviștei, Cristian Stan.

Ion Cucui avea 73 de ani și a pus bazele Universității „Valahia”, scrie adevărul.ro.

1996-2002 – Prorector cu probleme economice, sociale și relații internaționale, în cadrul UVT

2002-2012 – Rector al Universității „Valahia” din Târgoviște

2012-2016 – Președinte al Senatului Universității „Valahia” din Târgoviște

2006-2019 – Director al Centrului de Cercetare și Studii în Contabilitate și Finanțe din cadrul Institutului de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară.

Studii: absolvent al Facultăţii de Economie Agrară (1975) a Institutului de Agronomie Nicolae Bălcescu din Bucureşti. Curs postuniversitar de evaluare a întreprinderii (1994) - ASE Bucureşti. Din anul 1995, după susţinerea tezei intitulate Strategie şi programe de marketing în întreprinderile agro-industriale este doctor în ştiinţe economice. Stagii de formare managerială în învăţământul superior – CNAM Paris, 1998, ICHEC Bruxelles, 1999.

Activitatea profesională: manager general SAPM, R.P. Congo (1984-1986 şi 1987-1989); director economic SC SAGRICOM SA Târgovişte (1986-1987 şi 1990-1995); prorector însărcinat cu probleme economice şi relaţii internaţionale – Universitatea Valahia din Târgovişte (1996-2002); în 2002 devine rectorul Universităţii Valahia din Târgovişte. Conducător de doctorat din 2005, domeniul contabilitate – Şcoala doctorală UVT; profesor invitat Universitatea Paris 12, Val de Marne – Facultatea de Administraţie şi Schimburi.

Activitatea ştiinţifică: domenii de interes: contabilitate, management. Director a peste 20 proiecte de cercetare ştiinţifică, naţionale şi internaţionale, cu finanţare europeană în domeniul economiei, vizând formarea de consilieri experţi pentru întreprinderile mici, dezvoltarea locală durabilă, managementul preuniversitar, întărirea capacităţii administrative în învăţământul superior, formarea profesională şi certificarea europeană în afaceri.

Publicaţii: peste 20 de cărţi ca unic autor sau în colaborare, printre care: Costurile şi importanţa lor în controlul gestiunii firmei, Costurile şi controlul de gestiune, Cercetări operaţionale aplicate în management, Dicţionar englez pentru economie, Econometrie managerială, Contabilitatea de gestiune, Control de gestiune, Managementul tranziţiei, Cercetări operaţionale aplicate în management, Contabilitate şi analiza stocurilor, Evaluarea întreprinderii.

Afilieri: vicepreşedinte CEDIMES (Centrul de Studii pentru Dezvoltarea Internaţională şi Modificări Economico-Sociale al Institutului de Cercetări a Francofoniei), Franţa, şi director al Filialei CEDIMES România, redactor al publicaţiei bianuale a Institutului CEDIMES din Paris, intitulată Les cahiers du CEDIMES, membru în Biroul executiv AFECA (Asociaţia de Formare Europeană de Contabilitate şi Audit), preşedinte al Centrului Teritorial Dâmboviţa al ANEVAR (Asociaţia Naţională a Evaluatorilor din România) (1996-2002). Membru al AIELF (Asociaţia Internaţională a Economiştilor de Limbă Franceză), şi AFSER (Asociaţia Facultăţilor de Ştiinţe Economice din România). Membru în colegiul de redacţie al publicaţiilor Universităţii târgoviştene Valahia, Analele Universităţii Valahia din Târgovişte şi Viaţa ştiinţifică a Universităţii Valahia. Membru titular al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

Distincţii: profesorul anului 2006 – domeniul ştiinţe economice, diplomă acordată de AFSER; cetăţean de onoare al municipiului Târgovişte.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: rector ion cucui universitatea valahia