x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Chiriile din orașele universitare explodează. Cât trebuie să plătească un student în fiecare lună

Chiriile din orașele universitare explodează. Cât trebuie să plătească un student în fiecare lună

de Redacția Jurnalul    |    23 Aug 2023   •   18:00
Chiriile din orașele universitare explodează. Cât trebuie să plătească un student în fiecare lună

În perspectiva noului an universitar, studenții își caută deja locuințe în marile centre universitare. Însă chiriile au crescut, așa că sunt utile câteva ponturi pentru a găsi o locuință bună.

Începe goana după chirii în oraşele universitare. Studenţii sunt nevoiţi să plătească chiar şi 500 de euro pe lună pentru o garsonieră

Diana Micu, expert în domeniu imobiliar, spune care sunt prețurile şi oferă câteva sfaturi pentru a alege corect.

"Preţul chiriilor a crescut semnificativ în ultimul an. În Bucureşti, putem închiria o garsonieră cu 300-350 de euro la periferie, şi cu 500 de euro în centru. Pentru apartamentele cu două camere, oamenii trebuie să plătească 500 de euro la periferie şi aproape 800 de euro în zonele mai centrale. 

Pe toamnă când cererea este foarte mare şi preţul poate să crească. Nevoia de a locui este o nevoie de bază care nu va dispărea, doar se va transfera de la a cumpăra, la a închiria. Imediat după pandemie, au crescut numărul apartamentelor cumpărate şi au scăzut chiriile.

Acum, se întâmplă exact invers. Oamenii se tem să mai investească într-un apartament şi preferă chiriile", explică aceasta la antena3CNN.

Studenţii sunt sfătuiţi să închirieze o locuinţă încă din  această lună întrucât cererea este mai mică și costurile mai scăzute. 

×
Subiecte în articol: chirii universitar studenţi