x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Concluziile primului curs de Ingineria Rachetelor din cadrul Școlii de Vară FDVDR

Concluziile primului curs de Ingineria Rachetelor din cadrul Școlii de Vară FDVDR

de Redacția Jurnalul    |    12 Aug 2024   •   17:09
Concluziile primului curs de Ingineria Rachetelor din cadrul Școlii de Vară FDVDR

Cursul  „Ingineria Rachetelor”, din cadrul celei de-a doua sesiuni a Școlii de Vară FDVDR, marchează un nou capitol în educația aerospațială din România. Organizat în parteneriat cu 2SPACE, singura echipă din țară care a realizat o rachetă 100% autohtonă, acest curs inspiră și educă viitoarea generație de ingineri și cercetători spațiali.

Sub îndrumarea lui Cătălin Chelmuș, Team Leader 2SPACE, participanții au avut ocazia să pătrundă în tainele ingineriei aerospațiale, explorând complexitatea și inovația care stau la baza tehnologiei rachetelor. Cursul este conceput pentru a oferi o experiență educațională captivantă, combinând teoria cu aplicațiile practice, astfel încât elevii să poată înțelege pe deplin procesele și tehnologiile implicate în construcția și funcționarea rachetelor.

 

„Ingineria Rachetelor” nu este doar un curs, ci o călătorie fascinantă în universul spațial, oferind tinerilor talentați din România oportunitatea de a-și dezvolta cunoștințele și abilitățile într-un domeniu aflat în plină expansiune. Participanții au fost provocați să își folosească creativitatea și gândirea critică pentru a rezolva probleme complexe și pentru a dezvolta soluții inovatoare.

 

Cătălin Chelmuș, cunoscut pentru contribuțiile sale semnificative în domeniul aerospațial, a declarat:

„Acest curs este o oportunitate unică de a inspira și de a forma tinerii care vor conduce viitoarele inovații în ingineria spațială. Ne dorim să transmitem elevilor nu doar cunoștințe tehnice, ci și pasiunea pentru descoperire și inovație.”

 

Parteneriatul cu 2SPACE reflectă angajamentul Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României de a sprijini educația de top și de a contribui la formarea unei generații de profesioniști care să își aducă aportul la dezvoltarea tehnologică globală.

 

Acest program promite să fie un catalizator pentru viitorii lideri din industria aerospațială, pregătindu-i să își aducă contribuția la explorarea și cucerirea spațiului.

 

Prima sesiune a cursului „Ingineria Rachetelor” a fost un succes răsunător, deschizând noi orizonturi pentru educația tehnologică din România și subliniind importanța investiției în cunoștințe și inovație pentru viitorul nostru comun.

 

×