x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Program unic pentru copiii supradotați ai României

Program unic pentru copiii supradotați ai României

de Redacția Jurnalul    |    14 Iun 2023   •   10:24
Program unic pentru copiii supradotați ai României

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României (FDVDR) a lansat o nouă ediție a programului „O minte sclipitoare”, singurul din România destinat tinerilor și copiilor supradotați.

Înscrierile sunt libere și fiecare dintre candidați va fi testat, iar cei care vor ajunge în faza următoare a proiectului, după un test de inteligență, vor beneficia de sesiuni de concluzii și recomandări pentru triunghiul copil-părinte-educator de la experții FDVDR.

„Programul „O minte sclipitoare” se adresează copiilor și tinerilor cu IQ ridicat, cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani. Acesta le oferă copiilor cu abilități specifice supradotaților posibilitatea să identifice nu doar coeficientul de IQ, ci și abilitățile necesare pentru a se descurca în viață. Pentru a obține succesul pe toate planurile, copiii au nevoie, pe lângă abilitățile academice, și de abilități sociale, toate acestea formând un tot care le va permite să aibă performanţe pe măsura capacităţii intelectuale individuale.

Prin intermediul acestui program, prin recomandările consilierilor, elevii vor fi în măsură să afle care sunt ariile care trebuie dezvoltate și vor fi astfel capabili să-și îmbunătățească performanțele. De asemenea, profesorii, prin recomandările pe care le vor primi, își vor da seama cum să îi ajute eficient pe acești copii să-și folosească la maxim potențialul de care dispun”, transmite FDVDR.

×