x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Editura Diaspora lansează la Roma cartea ''Dulce şi Amar - condamnaţi la străinătate''

Editura Diaspora lansează la Roma cartea ''Dulce şi Amar - condamnaţi la străinătate''

04 Dec 2017   •   12:40
Editura Diaspora lansează la Roma cartea ''Dulce şi Amar - condamnaţi la străinătate''

Volumul ''Dulce şi Amar - condamnaţi la străinătate'', cel mai nou produs al editurii Diaspora, ce cuprinde cuprinde povestiri şi poezii, confesiuni ale românilor plecaţi în străinătate, va fi lansat vineri, 8 decembrie, la Roma, în cadrul unui eveniment mai amplu dedicat Zilei Naţionale a României organizat în fiecare an de Asociaţia 'Vocea Românilor' din capitala italiană. 

Acesta este prima antologie de acest gen din România şi din lume, realizată pe baza textelor sosite la adresa redacţiei ziarului 'Emigrantul' de la români care au luat calea străinătăţii în ultimii 27 de ani. 

Conţinutul expune realitatea unei Românii condamnate la exil, scrieri dintre cele mai variate ale românilor din Italia, Franţa, Spania, Grecia sau România. ''Un buchet de mărturii despre sufletul diasporei româneşti'', aşa cum spune titlul prefaţei semnate de istoricul vrâncean Romeo Valentin Muscă, ''sau alt gen de literatură''. Volumul este spiritualizarea prin cuvinte a dramei unei generaţii care a visat o lume mai bună şi mai frumoasă şi s-a trezit într-un coşmar din care pentru mulţi nu mai rămas decât speranţa''. 

''Dulce şi amar - condamnaţi la străinătate'' este o carte despre caractere, despre decădere şi decadenţă, despre suflete rătăcite din dorinţa de a salva viitorul copiilor, dar şi despre ridicare şi regăsirea drumului după lungi traversări ale deşertului slăbiciunilor umane. În opinia noastră acest volum este cea mai terifiantă mărturie prin sinceritatea zdrobitoare a celor care au avut curajul să aştearnă pe hârtie experienţele care le-au marcat ireversibil viaţa'', scrie Romeo Valentin Muscă. 

Cartea a apărut la Editura Diaspora din Ţifeşti, Vrancea, şi este disponibilă în magazinele româneşti din Roma şi câteva localităţi din Italia, iar din ianuarie şi în librăriile din România. 

La eveniment vor participa autorii povestirilor, editorii volumului, Doina Mustăţea şi Cristi Merchea, oficialităţi locale, autorităţi publice, reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Diaspora.AGERPRES

×