x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Florin Cîțu face precizări cu privire la consimțământul părinților pentru testarea elevilor

Florin Cîțu face precizări cu privire la consimțământul părinților pentru testarea elevilor

06 Feb 2021   •   14:30
Florin Cîțu face precizări cu privire la consimțământul părinților pentru testarea elevilor
Sursa foto: Lucian Alecu

Părinții nu sunt nevoiți să completeze în prima zi de redeschidere a școlilor formularul de consimțământ pentru testarea elevilor care au simptome de COVID-19, a precizat premierul Florin Cîțu. 

Explicația vine după o controversă între Ministerul Sănătății și cel al Educației, primul recomandându-le părinților să prezinte consimțământul odată cu începerea cursurilor în format fizic, în timp ce Ministerul Educației a transmis că acest lucru este ilegal.

„Cineva s-a grăbit să pună acel document în spațiul public, pentru că am văzut și documentul Ministerului Educației care spune altceva și spune exact ce este în ordinul comun al Ministerului Sănătății și Educației. Vor fi situații excepționale când vor fi aceste teste. Nu testăm pe toată lumea din prima zi. Sunt copii care vor avea simptome și atunci va trebui să fie completat acel formular. Nu trebuie să vină lumea cu formularul completat la școală. Deci, ar trebui să citim comunicatul Ministerului Educației în acest sens”, a spus demnitarul.

Totodată, el a anunțat că ministrul Educației va face precizări în acest sens.

„Repet, ordinul comun al Ministerului Sănătății și Educației specifică foarte clar când trebuie să testăm copiii și când trebuie să fie completate acele formulare. Din ce știu eu, Ministerul Educației a anunțat că va comunica pe această temă astăzi, ca să fie foarte clar pentru toată lumea ce se întâmplă cu aceste formulare”.

Mediafax

×
Subiecte în articol: parinti elevi florin citu scoala