x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Gorghiu cere demiterea inspectorului şcolar din Argeş: A dus politica în şcoală şi elevii în politică

Gorghiu cere demiterea inspectorului şcolar din Argeş: A dus politica în şcoală şi elevii în politică

05 Iul 2021   •   11:08
Gorghiu cere demiterea inspectorului şcolar din Argeş: A dus politica în şcoală şi elevii în politică

Inspectorul școlar general al județului Argeș trebuie demis de urgență pentru că a dus politicul în școală și elevii în politică, uzând de poziția sa pentru a asigura victoria unui anume lider la PNL Pitești, cere senatorul Alina Gorghiu.

„Inspectorul școlar general al județului Argeș trebuie demis de urgență pentru că a dus politicul în școală și elevii în politică, uzând de poziția sa! Singura politică pe care trebuia să o facă era cea a educației! Sper că situația de la Argeș este unică la nivel național și va fi rapid soluționată. Când interesele politice surclasează atribuțiile unei funcții publice, când un inspector școlar general obligă profesorii să voteze în funcție de simpatiile sale și când elevii devin în mâna sa masă de manevră, soluția este una singură: demiterea.

Ea precizează că ăresa locală argeșeană semnala, la sfârșitul săptămânii trecute, o situație revoltătoare.

„Pentru a asigura victoria unui anume lider la PNL Pitești, inspectorul școlar general . Acuzația de falsificare a convocatorului este gravă, însă atunci când elevii devin instrumente în bătăliile politice interne, cu sprijin de la șefa liberală a învățământului argeșean, se impun măsuri radicale de urgență . Și se pare că nu este primul derapaj de la atribuțiile funcției sale. Conduita sa nu este în acord cu ceea ce a promis PNL românilor și nici cu modul în care se comportă marea majoritate a membrilor PNL aflați în funcții publice: cu profesionalism și responsabilitate. Oamenii judecă această guvernare inclusiv după astfel de gesturi punctuale, chiar dacă ele sunt total nereprezentative pentru PNL în ansamblul său”, adaugă Gorghiu.

Ea solicită ministrului Educației să o demită de urgență pe doamna Elena Liliana Murguleț de la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş.

„Cât despre procesul de alegeri interne al PNL, el trebuie să fie supus doar regulilor democrației. Dacă la Argeș este un lider județean care dorește un nou mandat, pentru el trebuie să vorbească rezultatele organizației sub conducerea sa, nu inspectorii școlari și alții care ocupă funcții publice beneficiind de susținerea sa. Și exclus categoric elevii din jocurile de culise ale politicii făcute pe persoană fizică”, conchide Alina Gorghiu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Alina Gorghiu