x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Liviu Pop: Este dreptul profesorului să folosească orice auxiliar curricular îşi doreşte

Liviu Pop: Este dreptul profesorului să folosească orice auxiliar curricular îşi doreşte

21 Sep 2017   •   21:52
Liviu Pop: Este dreptul profesorului să folosească orice auxiliar curricular îşi doreşte

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, afirmă că este dreptul profesorului să folosească orice auxiliar curricular îşi doreşte.

Pop a declarat joi la Antena 3 că atunci când spune acest lucru nu se referă şi la auxiliarele didactice.

"Astăzi am reuşit în şedinţa de guvern, am aprobat acea hotărâre de guvern prin care reglementăm auxiliarele, adică tot ce intră, în afară de manualul şcolar, se filtrează de către Ministerul Educaţiei. Toţi părinţii şi toţi elevii pot fi siguri că de aici încolo pe băncile elevilor nu mai ajung manuale neautorizate şi neavizate şi nici auxiliare. (...) 'Gazeta matematică' a avut de suferit în ultimii zece ani, dacă vreţi, sau în ultimii patru ani de maculatura care a ajuns în unităţile şcolare fără niciun aviz din partea ministerului. Şi eu am făcut şcoală alături de 'Gazeta matematică'. Este dreptul profesorului să folosească orice auxiliar curricular îşi doreşte. Eu vorbesc despre auxiliarul didactic", a precizat Pop.

El a afirmat că "toate auxiliarele au intrat pe uşa din dos în minister, pentru că nu a dorit nimeni să facă ordine în acest subiect".

Pop a mai arătat că unele edituri au menţionat pe coperta auxiliarelor că acestea ar fi fost avizate de MEN, deşi nu s-a întâmplat aşa.

"A creat (n.r. - ordinul său) un iureş total din partea editurilor, care - şi sunt şase dintre ele pe care le-am notificat - şi-au permis cu nonşalanţă să pună pe copertă şi prima pagină 'avizat acest auxiliar de MEN'. Pentru cele şase edituri am făcut notificare. (...) Am notificat Ministerul de Finanţe, Protecţia Consumatorului, pentru că mi se pare un lucru foarte grav şi nu numai mie, tuturor copiilor şi profesorilor. Eu nu vreau să aruncăm acum în coşul comun toate cele 100 de edituri care lucrează pe zona aceasta a auxiliarelor în România. Sunt edituri şi avem nevoie de edituri şi de auxiliare în procesul instructiv educativ", a declarat demnitarul.

Întrebat cum răspunde criticilor adresate de către preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele Klaus Iohannis, ministrul a spus că acestea sunt unele constructive.

"Sunt critici constructive pe ceea ce înseamnă comunicare. În rest, tot ceea ce am spus că fac pe zona aceasta a educaţiei, pe programul de guvernare, am recuperat şi am dus la îndeplinire", a susţinut reprezentantul MEN. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: liviu pop