Rata de promovabilitate la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, înainte de contestaţii, este de 71,4%, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei, Liviu Pop.
Anul trecut promovabilitatea înainte de contestaţii a fost de 66,7%.
Ministrul Educaţiei a spus că la sesiunea de anul acesta s-au înscris 135.513 elevi, au fost prezenţi 128.503 şi au promovat 91.754.
Totodată, au fost eliminaţi 179 de candidaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, dintre aceştia 100 din promoţia curentă şi 79 din cea anterioară.
Liviu Pop a mai spus că sub zece licee din ţară nu au avut niciun candidat promovat la Bacalaureat.
Judeţele cu cea mai mare promovabilitate sunt Sibiu - 83,73%, Bacău - 83,54%, Iaşi 82,91% şi Cluj - 82,75%, iar cel mai mic procent Ilfov - 42,24% şi Giurgiu - 50,76%.
"Eu zic că este bine. Este foarte important ce se va întâmpla în august cu cei de la sesiunea a doua", a susţinut demnitarul, care a arătat că nu poate să spună dacă este vorba despre subiecte mai uşoare decât la alte sesiuni.
Liviu Pop a mai afirmat că se va lua în calcul orice propunere de întărire a siguranţei la examenul de Bacalaureat.
Referindu-se la eventualitatea modificării structurii Bacalaureatului şi introducerea a două tipuri de examen, el a precizat că va exista o amplă dezbatere în acest sens pe Legea educaţiei.
"Din datele pe care le avem poate avem nevoie de această formă de Bacalaureat (n.r. - bacalaureatul diferenţiat)", a menţionat Pop. AGERPRES