x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ludovic Orban spune când se vor redeschide școlile

Ludovic Orban spune când se vor redeschide școlile

23 Noi 2020   •   14:22
Ludovic Orban spune când se vor redeschide școlile

În timp ce secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a declarat că școlile vor fi redeschise la începutul semestrului doi, premierul Ludovic Orban este mai nuanțat în afirmații și spune că reluarea cursurilor va depinde de contextul epidemiologic.

El a mai precizat că mulți copii nu au simptome dar pot transmite persoanelor din jur. Cu toate că sălile de curs au fost dotate corespunzător, activitățile de la școală au creat mediul favorabil de contactare a noului coronavirus. 

„Orice decizie legată de reluarea activității școlare în clase trebuie fundamentată pe argumente în primul rând de natură epidemiologică, adică apărarea sănătății copiilor, a părinților și bunicilor.

Realitatea este că majoritatea tinerilor sunt asimptomatici. Ei nu-și dau seama că sunt bolnavi și transmit către părinți, bunici, familie sau persoane care pot fi mult mai vulnerabile.

Sigur că noi am organizat școala în clase de asemenea natură încât riscul de infectare să fie mic, dar toate activitățile legate de școală au generat riscuri suplimentare de infectare. 

Sigur că ne dorim să deschidem școlile, dar acest lucru nu se poate face decât pe baza unei analize foarte serioase din punct de vedere epidemiologic, astfel încât să existe riscuri minime de creștere a numărului de infectări”, a declarat demnitarul.

 

 

 

×
Subiecte în articol: scoala deschidere scoli ludovic orban