x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Numărul școlilor care desfășoară cursuri în scenariul roșu este în creștere

Numărul școlilor care desfășoară cursuri în scenariul roșu este în creștere

06 Oct 2020   •   15:18
Numărul școlilor care desfășoară cursuri în scenariul roșu este în creștere

Numărul școlilor care desfășoară cursuri în scenariul roșu este în creștere, în contextul în care sunt descoperite noi cazuri de coronavirus în unitățile de învățământ. Astfel, un număr de 344 de unități de învățământ desfășoară cursuri online, informează, marți, Ministerul Educației și Cercetării.

„Dintre cele 344 de unităţi aflate în această situaţie, 168 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 176 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare", precizează MEC.

Sursa citată mai menționează că un număr de 12.474 de unități de învățământ desfășoară cursuri în scenariul verde, cu participare zilnică față în față. De asemenea, 4.838 de unități de învățământ desfățoară cursuri în scenariul galben, hibrid, cu participarea zilnică față în față a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu.

Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către Direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate - numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Pe 14 septembrie, la începutul noului an școlar, un număr de 263 de unități erau în scenariul roșu.

 

×
Subiecte în articol: scenariul rosu scoala