x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Peste 200 de unități de învățământ încep anul școlar în scenariul roșu. Peste 12.600, în scenariul verde

Peste 200 de unități de învățământ încep anul școlar în scenariul roșu. Peste 12.600, în scenariul verde

11 Sep 2020   •   14:10
Peste 200 de unități de învățământ încep anul școlar în scenariul roșu. Peste 12.600, în scenariul verde

Un număr de 12.610 unități de învățământ din România vor începe anul școlar 2020-2021 în scenariul verde, 4.892 de unități în scenariul galben, în timp ce 238 de unități vor începe școala în scenariul roșu. De asemenea, șapte unități vor începe în scenarii mixte (galben și roșu), se arată într-un comunicat al Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Scenariul 1 (verde): participare zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ.

Scenariul 2 (galben): participare zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una – două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu;

Scenariul 3 (roșu): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la lecții online.

Scenariu mixt (galben – roșu): variantă aprobată având în vedere situațiile specifice din fiecare unitate, potrivit MEC. Unele dintre unități se află în curs de reabilitare și altele au cazuri medicale particulare la clasă, astfel încât impun învățarea online.

„Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ au adoptat propunerile în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică (comunicată în data de 7 septembrie), de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ", se arată în comunicat MEC.

Astfel, potrivit analizei, în 2.728 de localităţi numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mic de 1 la 1.000 de locuitori, în 410 localităţi numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, se situează între 1 şi 3 la 1.000 de locuitori, iar în 43 de localităţi numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mare sau egal cu 3 la 1.000 de locuitori.

 

×