x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Universitatea Politehnica din București, prima poziție în SCImago Institutions Rankings la nivel național

Universitatea Politehnica din București, prima poziție în SCImago Institutions Rankings la nivel național

20 Sep 2017   •   17:06
Universitatea Politehnica din București, prima poziție în SCImago Institutions Rankings la nivel național
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

În anul 2017, Universitatea Politehnica din București (UPB) ocupă locul 22 în clasamentul SCImago (SCImago Institutions Rankings - SIR) al instituțiilor de învățământ superior din Europa de Est.

Și în acest an, UPB își păstrează statutul de lider al clasamentului SIR la nivel național, poziție ocupată constant începând cu 2014, devansând Universitatea Babes-Bolyai şi Universitatea Tehnică din Cluj Napoca. Indicatorii măsurați pentru realizarea acestui clasament au înregistrat o evoluție pozitivă începând cu anul 2009, aspect reflectat în locul ocupat în ierarhia universităților la nivel internațional.

SCImago Institutions Rankings (SIR) este o clasificare a instituțiilor de învățământ superior și de cercetare-dezvoltare din întreaga lume. Instituțiile sunt ierarhizate în funcție de trei seturi diferite de indicatori ce se bazează pe măsurarea performanțelor de cercetare, inovare și a relevanței rezultatelor publicate.

 

DESPRE UPB

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti este cea mai mare și cea mai veche universitate tehnică din țară și printre cele mai prestigioase universități din România. Tradiția instituției noastre, dezvoltat în aproape 200 de ani prin efortul de institutori cel mai important națiunii și a generațiilor de studenți, nu este singurul motiv convingător.Astăzi, Universitatea POLITEHNICA din București, trece printr-un proces continuu de modernizare, fiind implicat într-un dialog permanent cu marile universități din Europa și peste tot în lume.

 

×