x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 12 MORȚI în urma coliziunii dintre un microbuz și un camion de mare tonaj în centrul Franţei

12 MORȚI în urma coliziunii dintre un microbuz și un camion de mare tonaj în centrul Franţei

25 Mar 2016   •   09:31
12 MORȚI în urma coliziunii dintre un microbuz și un camion de mare tonaj în centrul Franţei

Douăsprezece persoane, portughezi care se întorceau acasă pentru vacanţa de sfârşit de săptămână ocazionată de Paştele catolic, şi-au pierdut viaţa după ce un microbuz care venea din Elveţia a intrat frontal într-un camion de mare tonaj în noaptea de joi spre vineri în centrul Franţei, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

Accidentul s-a produs cu puţin timp înainte de miezul nopţii în apropiere de oraşul Moulins (Allier), pe un drum de provincie. "Cei doisprezece pasageri ai microbuzului, a priori toţi de naţionalitate portugheză, au murit", a indicat prefectura într-un comunicat, confirmând astfel informaţiile apărute anterior în presa locală.

Vehiculul "a deviat de la traseu dintr-un motiv necunoscut şi a intrat frontal într-un camion de mare tonaj ce venea din sens opus", au mai precizat autorităţile.

Şoferul microbuzului, precum şi doi conducători auto italieni de la bordul camionului greu, au fost răniţi, dar viaţa lor nu este în pericol.

Testul pentru consum de alcool a ieşit negativ în cazul şoferului de microbuz, potrivit unei surse judiciare.

Drumul pe care s-a produs accidentul este considerat unul periculos. "Este destul de monoton, iar viteza e limitată la 90 km/oră. Există dintre cei care se impacientează şi dintre cei care adorm la volan", relevă o sursă judiciară. A fost deschisă o anchetă cu privire la circumstanţele acestui accident. AGERPRES

×