x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 31 de suspecţi, inclusiv 18 solicitanţi de azil, anchetaţi în cazul agresiunilor sexuale de la Koln

31 de suspecţi, inclusiv 18 solicitanţi de azil, anchetaţi în cazul agresiunilor sexuale de la Koln

08 Ian 2016   •   15:43
31 de suspecţi, inclusiv 18 solicitanţi de azil, anchetaţi în cazul agresiunilor sexuale de la Koln

Poliţia germană efectuează verificări în cazul a 31 de suspecţi în total, inclusiv 18 solicitanţi de azil, pentru violenţe şi furturi comise în ajunul Anului Nou la Koln, a anunţat vineri Tobias Plate, purtător de cuvânt al Ministerului federal de Interne, citat de AFP şi Reuters.

Într-o conferinţă de presă la Berlin, purtătorul de cuvânt a indicat că este vorba despre 31 de suspecţi, ale căror nume au fost identificate, şi că 18 dintre ei au statut de solicitat de azil, suspectaţi de furturi şi violenţe fizice. El a citat date oferite de poliţia federală germană.

Din grupul respectiv de suspecţi chestionaţi fac parte nouă algerieni, opt marocani, cinci iranieni, patru sirieni, dar şi doi cetăţeni germani, un irakian, un sârb şi un american.

Potrivit agenţiei DPA, care citează postul public WDR, două persoane au fost arestate în legătură cu violenţele survenite în apropiere de gara principală din Koln. Cei doi bărbaţi, proveniţi din rândul imigranţilor, au fost plasaţi în arest noaptea trecută. Asupra lor au fost găsite telefoane mobile care conţineau înregistrări video ale evenimentelor din ajun de Anul Nou.

×