x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 8.000 de persoane au primit ordin de evacuare din cauza extinderii incendiilor din vestul Canadei

8.000 de persoane au primit ordin de evacuare din cauza extinderii incendiilor din vestul Canadei

17 Mai 2016   •   20:31
8.000 de persoane au primit ordin de evacuare din cauza extinderii incendiilor din vestul Canadei

Incendiile de pădure din provincia Alberta (vestul Canadei) s-au extins marţi, forţând autorităţile să facă noi evacuări din regiunea Fort McMurray, unde acţionează câteva companii petroliere, transmite AFP.

Circa 8.000 de persoane au primit ordin să plece de la exploatările petroliere şi taberele în care trăiesc ca urmare a extinderii flăcărilor. La două săptămâni de la evacuarea în câteva ore a localităţii Fort McMurray - când incendiul a distrus două cartiere din vestul acestui oraş petrolier -, luni la ora locală 22.00 a fost emis un nou aviz pentru o zonă care se întinde pe 50 de kilometri spre nord, în centrul nisipurilor petrolifere. "Ordinul de evacuare obligatoriu a fost extins de la Fort McMurray până la sud de Fort MacKay", a informat municipalitatea regională Wood Buffalo, enumerând circa 20 de tabere şi comunităţi afectate, aflate în preajma a două exploatări petroliere.

Circa 100.000 de persoane au părăsit Fort McMurray şi localităţile din apropiere, iar majoritatea salariaţilor companiilor petroliere nu reveniseră înaintea noului aviz de evacuare.

În cel mai recent buletin informativ al său, de marţi, serviciul de incendii din Alberta a anunţat 19 incendii active (faţă de 15 cât erau active luni) în toată provincia, dintre care patru în afara oricărui control. Aproximativ 2.000 de pompieri sunt angajaţi în acţiunea de stingere a focului. Imensul incendiu din Fort McMurray, care a distrus aproape 2.900 de kilometri pătraţi de pădure, este favorizat de vremea călduroasă şi uscată, precum şi de vântul care are o viteză de 40 de kilometri pe oră. Agravarea marţi a situaţiei în jurul localităţii Fort McMurray are efecte importante asupra activităţii economice. Potrivit previziunilor Conference Board, producţia de petrol a scăzut în medie cu 1,2 milioane de barili pe zi, lipsind PIB-ul provinciei de un miliard de dolari, încheie AFP.AGERPRES

×