x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 8 Martie trasnit

8 Martie trasnit

09 Mar 2004   •   00:00

Nici in acest an, ziua de 8 Martie n-a trecut neobservata, fie ca a fost tinta a criticilor care-o numesc sarbatoare comunista, fie ca a fost pretext pentru fel de fel de manifestatii si initiative "pozitive ".

"PRIVILEGIUL" DE ACASA. In Rusia, presedintele Vladimir Putin a tinut sa-si dea cu parerea despre rolul femeii in societate, in timp ce a acordat distinctii nationale unui numar de 15 femei. "Unul dintre principalele privilegii ale femeilor este de a ingriji caminul si de a creste copiii", le-a "complimentat " Putin pe rusoaice.

Femeia palestiniana a fost ridicata in slavi de liderul Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei, Yasser Arafat, care le-a indemnat pe femeile din lumea intreaga sa puna capat ocupatiei israeliene. Presedintele Italiei le-a rugat pe femei sa inceapa sa dea atentie si vietii de familie si maternitatii si sa nu se mai gandeasca doar la cariera.

RALIU SI CARNAVAL. In Ucraina, la Kiev, femeile n-au avut parte de discursuri, ci de ocazia de a calca la maximum pedala de acceleratie a masinii fara sa se teama de vreo amenda. Raliul s-a incheiat pe stadionul din Kiev, unde cele mai pricepute soferite au facut cateva manevre pentru a impresiona publicul.

In Taiwan, premierul Yu Shyi-kun le-a invitat pe doamnele din Executiv la un carnaval. Ele au avut privilegiul de a participa la traditionalul dans al dragonului, contra doctrinei traditionale chineze.

IMAGINE NOUA. Femeile au avut parte de un tratament special si in Singapore, unde un salon de coafura le-a tuns gratis pe toate doritoarele, in limita orarului. Inca inainte ca stilistii si personalul coaforului sa vina la munca, la usa salonului se stransesera deja zeci de femei dornice de o schimbare gratuita a frezei.

×
Subiecte în articol: externe