x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 573. Nouă morți și depozite cu ajutoare umanitare incendiate, la Lviv

Război în Ucraina, ziua 573. Nouă morți și depozite cu ajutoare umanitare incendiate, la Lviv

de Redacția Jurnalul    |    19 Sep 2023   •   22:03
Război în Ucraina, ziua 573. Nouă morți și depozite cu ajutoare umanitare incendiate, la Lviv
Sursa foto: Twitter

Nouă persoane au fost ucise marți în atacuri rusești pe teritoriul Ucrainei, inclusiv un atac cu dronă care a incendiat depozite industriale și a distrus ajutoare umanitare în orașul Lviv din vestul țării, au declarat oficiali ucraineni citați de Reuters.

Șase dintre victime au fost ucise de o bombă teleghidată care a lovit orașul Kupiansk din nord-estul țării, a declarat guvernatorul regional Oleh Synehubov, care a descris atacul drept o „crimă militară împotriva populației civile din regiunea Harkiv”.

Un bărbat a fost ucis în atacul cu dronă asupra orașului Lviv, iar două persoane, inclusiv un polițist, au fost ucise în bombardamentul asupra orașului Herson din sudul țării, au declarat oficialii locali.

Atacurile au fost cele mai recente dintre numeroasele atacuri efectuate de Rusia de când a trimis trupe în Ucraina, în urmă cu aproape 19 luni, într-o invazie condamnată marți, în cadrul Adunării Generale a ONU, de președintele american Joe Biden și de secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Bilanțul victimelor civile crește rapid, deși Moscova neagă că ar fi vizat în mod deliberat civili.

În Lviv, care se află departe de liniile de front, un incendiu uriaș a izbucnit după ce trei depozite industriale au fost lovite într-un atac în jurul orei 5 dimineața, au anunțat serviciile de urgență.

Fotografiile publicate de Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina au arătat pompieri care se luptau cu flăcările uriașe care au luminat cerul deasupra depozitelor în flăcări.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lviv bombardamente ucraina