x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A ameninţat că aruncă în aer summitul G20 şi s-a semnat cu numele rivalului în dragoste

A ameninţat că aruncă în aer summitul G20 şi s-a semnat cu numele rivalului în dragoste

de Mediafax    |    05 Noi 2011   •   06:41
A ameninţat că aruncă în aer summitul G20 şi s-a semnat cu numele rivalului în dragoste

Un barbat de 47 de ani din Franta a fost condamnat, ieri, la patru luni de inchisoare cu suspendare pentru difuzare de false informatii si uzurparea identitatii, dupa ce a trimis un e-mail presedintelui Nicolas Sarkozy amenintand cu declansarea unei bombe la summitul G20.

Mesajul electronic era semnat cu numele unui fost coleg de clasa, care i-a fost rival in dragoste in timpul scolii.

Barbatul, care locuieste la parintii sai, a trimis miercuri de pe calculatorul din casa familiei un e-mail la Palatul Elysee, in care spunea:

"Maine, joi, o bomba va exploda la G20 de la Cannes, salut ticalosule".

Avocatul barbatului sau a precizat ca "gestul sau nu este politic", barbatul dorind doar sa-i faca rau fostului sau rival.

Farsa acestuia a costat mult statul francez. Parchetul antiterorist din Paris, directia antiterorista a politiei judiciare din Paris si doua servicii de politie au fost mobilizate pentru acest caz.

Costul operatiunilor se ridica la cateva mii de euro, deoarece anchetatorii au descins intai la domiciliul presupusului semnatar, care locuieste la Montpellier, in sudul Frantei, inainte de a-l aresta joi pe adevaratul autor.

Autorul e-mailului a fost judecat ieri dupa-amiaza si a fost condamnat la patru luni de inchisoare cu suspendare si amenda de 500 de euro.

×