x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A doua biserică demolată în China. Posibilă campanie îndreptată împotriva creştinilor

A doua biserică demolată în China. Posibilă campanie îndreptată împotriva creştinilor

11 Ian 2018   •   15:47
A doua biserică demolată în China. Posibilă campanie îndreptată împotriva creştinilor

O biserică din nordul Chinei a fost demolată în această săptămână, a doua în mai puţin de o lună, fapt care a răspândit frica unei campanii întreptate împotriva creştinilor, în condiţiile în care autorităţile se pregătesc să pună în aplicare noi legi referitoare la religie, scrie The Guardian.

Poliţia a eliberat zona din jurul Bisericii Golden Lampstand, în Linfen, în provincia Shanxi, înainte ca muncitorii să detoneze biserica, duminică, potrivit martorilor. După explozia iniţială, echipa a demolat bucăţile rămase din construcţie cu excavatoare şi  ciocane pneumatice.

O biserică catolică din apropierea provinciei Shanxi a fost, de asemenea, demolată, luna trecută, la 20 de ani de la deschidere.

China garantează, pe hârtie, libertatea de practicare a religiei, însă, în practică, autorităţile au intervenit de multe ori pentru a reglementa multe aspecte ale vieţii religioase.

Într-un raport anual despre libertatea religiei, Departamentul de stat din SUA  a descoperit că “guvernul abuzează fizic, bagă în detenţie, arestează, torturează atât adepţii religiilor înregistrate, cât şi pe cei ai religiilor neînregistrate pentru activităţi legate de religia lor, credinţe şi practici”.

“M-am întristat când am văzut această demolare şi acum îmi fac griji să nu fie mai multe biserici demolate, inclusiv a mea”, a spus un pastor ajuns la biserica Golden Lampstand în timpul demolării şi care a cerut să nu-i fie dezvăluit numele. “Această biserică a fost construită în 2008, nu exista niciun motiv să fie distrusă acum”.

×