x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Accidentul de la Smolensk: pasagerii nu şi-au închis mobilele, fratele preşedintelui va fi audiat

Accidentul de la Smolensk: pasagerii nu şi-au închis mobilele, fratele preşedintelui va fi audiat

de Mihaela Matachita    |    13 Mai 2010   •   00:00

Fratele geamăn al fostului preşedinte polonez, Jaroslaw Kaczynski, va fi audiat în cadrul anchetei privind prăbuşirea avionului prezidenţial polonez în apropiere de Smolensk (Rusia) la 10 aprilie, investigaţiile stabilind că peste jumătate din telefoanele mobile erau deschise în momentul tragediei.

Anunţul a fost făcut de procurorul general Andrzej Seremet, citat de Radio Zet, după cum a relatat Radio Polonia. Data audierii lui Jaroslaw Kaczynski nu a fost stabilită deocamdată.
În cadrul investigaţiilor s-a stabilit că majoritatea pasagerilor avionului nu şi-au închis mobilele pe durata zborului, peste jumătate din acestea fiind deschise în momentul prăbuşirii. În accidentul aviatic au murit toate cele 96 de persoane aflate la bord, inclusiv fostul preşedinte polonez, Lech Kaczynski.

Seremet a mai anunţat că Agenţia pentru Securitate Internă (ABW) va determina care dintre pasageri vorbea la telefon în ultimele minute dinaintea prăbuşirii. El a subliniat că procurorii nu pleacă de la ipoteza că telefoanele mobile au creat interferenţe cu sisteme de la bord, dar nici nu exclud această posibilitate.

×
Subiecte în articol: externe