x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acordul de asociere a Moldovei la UE va afecta relaţiile cu Rusia

Acordul de asociere a Moldovei la UE va afecta relaţiile cu Rusia

de Agerpres    |    11 Iun 2014   •   08:35
Acordul de asociere a Moldovei la UE va afecta relaţiile cu Rusia

Moscova estimează că apropiata semnare a Acordului de asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană riscă să complice relaţiile de cooperare economică moldo-ruse, a anunţat marţi Ministerul de Externe de la Moscova, într-un comentariu cu privire la discuţiile purtate de şeful adjunct al diplomaţiei ruse, Grigori Karasin, cu liderii moldoveni, în cadrul recentei sale vizite la Chişinău.

"Rusia a menţionat că semnarea Acordului de asociere între Republica Moldova şi UE, programată pentru 27 iunie, ar putea să complice şi mai mult relaţiile economice bilaterale moldo-ruse şi ar putea deveni un test pentru aceste raporturi", a anunţat diplomaţia rusă într-un comunicat citat de Ria Novosti.

În cadrul vizitei sale la Chişinău, ministru rus adjunct de externe Grigori Karasin s-a întâlnit la 9 mai cu premierul moldovean Iurie Leancă, precum şi cu ministrul de externe şi pentru integrare europeană, Natalia Gherman.

Diplomatul rus a subliniat importanţa consultărilor la nivel de experţi în domeniul economiei din cele două ţări, care erau prevăzute pentru 9-10 iunie la Chişinău. Aceste consultări, potrivit lui Karasin, vor permite evitarea efectelor negative pe care le-ar putea avea semnarea Acordului de asociere asupra cooperării economice dintre Republica Moldova şi Rusia.

Uniunea Europeană intenţionează să semneze Acordul de asociere şi de liber schimb cu Republica Moldova la summitul său din 27 iunie la Bruxelles. Acest acord a fost parafat la sfârşitul lunii noiembrie 2013, la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius.

×