x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pachet salarial de 56 de miliarde de dolari pentru Musk

Pachet salarial de 56 de miliarde de dolari pentru Musk

de Redacția Jurnalul    |    13 Iun 2024   •   23:30

Acționarii Tesla au votat pentru a aproba un pachet salarial de 56 de miliarde de dolari pentru Elon Musk și pentru a muta sediul legal al producătorului de vehicule electrice în Texas, a declarat miercuri CEO-ul pe rețelele de socializare. Decizia a fost luată cu largă majoritate, potrivit Reuters.

„Vă mulțumim pentru sprijinul vostru!!!”, a spus Musk în postarea sa de pe X.

Decizia majoritară a acționarilor pentru cele mai mari condiții de remunerare din istoria corporațiilor americane ar putea atenua îngrijorările investitorilor cu privire la viitorul lui Musk în cadrul companiei, oferind în același timp producătorului de automobile electrice muniție în lupta sa pentru a anula o decizie a instanței de anulare a pachetului salarial.

Acțiunile Tesla au crescut joi cu 6,6% în precomercializare, după ce au urcat cu 3,9% cu o zi înainte de întâlnirea cu acționarii.

Musk s-ar confrunta în continuare cu o lungă bătălie juridică pentru a-l convinge pe judecătorul din Delaware care a declarat că consiliul de administrație al Tesla îi este „îndatorat”, în timp ce ar putea avea de înfruntat noi procese din cauza ultimului vot.

„Chiar dacă acționarii aprobă vechiul pachet, nu este clar că instanța din Delaware va permite ca acest vot să fie eficient”, a declarat Adam Badawi, profesor de drept la UC Berkeley.

Rezultatul va fi anunțat joi, la ora 16:30 (2130 GMT), în cadrul unei reuniuni la sediul Tesla din Texas.

O persoană care are cunoștințe în numărătoarea preliminară a voturilor a declarat că o combinație de voturi ale marilor investitori instituționali și ale investitorilor de retail a făcut ca rezultatul „da” să treacă linia de demarcație.

Marile firme de consultanță Glass Lewis și Institutional Shareholder Services (ISS) au îndemnat acționarii să respingă pachetul salarial, iar marii investitori, inclusiv fondul suveran de investiții al Norvegiei, au declarat că vor vota împotriva acestuia.

Acționarii își pot modifica votul până la începutul adunării anuale.

Acționarii Tesla au votat și alte propuneri, inclusiv mutarea sediului legal din Delaware în Texas, precum și realegerea a doi membri ai consiliului de administrație: Kimbal Musk, fratele lui Musk, și James Murdoch.

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, l-a felicitat pe Musk după postarea sa, spunând pe X: „Bine ați venit într-un stat care nu are nici impozit pe venitul personal, nici impozit pe profit”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: actionari Tesla Salariu musk