x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Adolescenta din Germania regretă că s-a alăturat grupării ISIS

Adolescenta din Germania regretă că s-a alăturat grupării ISIS

24 Iul 2017   •   14:08
Adolescenta din Germania regretă că s-a alăturat grupării ISIS

O tânără din Germania care s-a alăturat grupării Statul Islamic este ţinută în detenţie în Iraq şi spune că regretă că s-a alăturat grupării jihadiste şi că işi doreşte să se întoarcă acasă la familia ei. Conform revistei Der Spiegel, patru femei din Germania care s-au alăturat grupării Isis în ultimii ani, inclusiv o adolescentă de 16 ani dintr-un oraş mic din apropiere de Dresden, sunt închise într-o închisoare din Iraq.

Procurorul senior din Dresden, Lorenz Haase, a confirmat că tânăra Linda Wenzel a fost “localizată şi identificată în Iraq” şi că primeşte suport consular, însă nu poate spune în ce circumstanţe se află.

Presa germană spune că au intervievat-o pe tânăra Linda Wenzel şi că aceasta îşi doreşte să plece. “Îmi doresc să plec de aici. Vreau să plec departe de război, de multele arme, de gălăgie. Îmi doresc doar să mă duc acasă la familia mea.”, a spus Wenzel.

De asemenea, presa a menţionat că tânăra le-a spus că regretă că s-a alăturat Isis şi că îşi doreşte să fie extrădată în Germania, unde va coopera cu autorităţile. Presa germană a mai menţionat că tânăra avea o rană provocată de un pistol pe coapsa stângă şi o altă lovitură pe genunchiul drept, răni pe care le-ar fi obţinut în cadrul unui atac cu elicopterul.

Sursă: The Guardian

×
Subiecte în articol: linda wenzel dresden isis iraq